Volledig scherm
Peter van der Linde werd vermoord op de Lunetstraat in Breda. © ANP

Piet S. blijft in cel voor moord Peter van der Linde

BREDA - De 42-jarige Piet S. uit Etten-Leur die vorige week opnieuw is aangehouden voor de liquidatie van Peter van der Linde (60) uit Breda blijft in de cel. Volgens de rechter-commissaris zijn er voldoende aanwijzing om de voorlopige hechtenis te verlengen.

Enkele maanden na de moord in januari 2017 werd S. al aangehouden voor het misdrijf, maar mocht hij snel naar huis bij gebrek aan bewijs.  De politie maakte vorige week bekend dat de Brabander opnieuw is opgepakt op basis van 'nieuwe feiten en omstandigheden'. S.' kompaan Corné R. uit Sprundel, die de schutter zou zijn, zit nog steeds vast.

Wat de nieuwe feiten zijn, vertellen politie en Openbaar Ministerie niet. ,,We verdenken S. van moord in vereniging'', is wat OM-woordvoerder Elke Kool erover kwijt wil. S.' advocaat Alexander Admiraal deed er vorige week het zwijgen toe.

Vrienden

De mogelijkheid bestaat dat de arrestatie voortvloeit uit nieuwe informatie die No Surrender-oprichter Klaas Otto justitie heeft verstrekt. In een gesprek met deze krant zei hij eind vorige maand dat hij justitie nog veel meer wilde vertellen over de liquidatie bij café 't Hoekse dan hij tot nog toe had gedaan.

Volgens Otto waren hij, Piet S. en Peter van der Linde goede vrienden. Eerder vertelde Otto's advocaat Louis de Leon al dat S. de Bredanaar vermoedelijk had laten opruimen omdat hij grote (drugs)schuld bij hem had.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda