De voormalige Philips/Bosch-fabrieken aan de Kapittelweg
Volledig scherm
De voormalige Philips/Bosch-fabrieken aan de Kapittelweg © Google

Philips-fabrieken in Breda gesloopt

BREDA - De voormalige Philips-fabrieken in Breda-Noord gaan tegen de vlakte.  Eigenaar Bosch heeft een koopovereenkomst gesloten met een ontwikkelaar. Daarbij is afgesproken dat Bosch eerst zorgt voor sloop van de gebouwen en dat daarna de officiële overdracht van het terrein plaats vindt. 

Jeroen Langenhuijsen van Bosch Security Systems in Eindhoven wil alleen zeggen dat de koper een bedrijf is in de 'logistieke sfeer'. "Het is niet aan ons om de naam van de koper kenbaar te maken. Maar het is ontwikkelaar die doorgaans logistieke centra bouwt en die dan verhuurt aan derden."

Verouderd

Volgens Langenhuijsen zijn de gebouwen dermate oud dat sloopt de meest reële optie is. "Van buiten lijkt het nog wel iets, maar van binnen is het erg verouderd." Hij verwacht dat binnenkort met de voorbereiding van de sloop begonnen wordt en dat ergens eind van het jaar de formele overdracht plaats vindt. 

Het terrein op de hoek van  de Kapittelweg en noordelijke rondweg is 5,4 hectare groot. De gebouwen omvatten 25.000 vierkante meter. Bosch is lang bezig geweest met de verkoop maar Langenhuijsen is tevreden over de uitkomst. "Dit is voor beide partijen een goede overeenkomst. 

Philips

Tot begin deze eeuw fabriceerde Philips in het complex camera's en geluidssystemen.  Destijds werkten er meer dan duizend mensen. De activiteiten werden vervolgens overgenomen door Thomson (later Grass Valley) en Bosch.  Beide bedrijven hebben al enkele jaren geleden hun activiteiten verplaatst. Het complex staat sindsdien leeg. 

Enkele jaren geleden is nog getracht er een zogeheten TechLog Campus te vestigen met bedrijven uit de hightechsector maar die plannen gingen niet door.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda