Volledig scherm
De nieuwe parkeergarage van het Amphia Molengracht opent woensdag 31 augustus en wordt medio september ingewijd met een speciale klimtijdrit voor wielrenners.

Personeel Amphia ziekenhuis moet voor eigen parkeerplek gaan betalen

BREDA / OOSTERHOUT - De ruim drieduizend medewerkers van het Amphia in Breda en Oosterhout moeten vanaf volgend jaar gaan betalen voor een parkeerplaats bij het ziekenhuis. De maatregel die op 16 januari ingaat, is volgens de Raad van Bestuur onvermijdelijk door de bouw van het nieuwe ziekenhuis.

Voor die nieuwbouw, zegt bestuurslid Mary Groenewoud, heeft het ziekenhuis extra grond bij de Molengracht moeten aankopen. Die grond is nodig om het aantal parkeerplaatsen fors te kunnen uitbreiden. Want na de opening van het nieuwe ziekenhuis gaat de vestiging aan de Langendijk dicht en verhuist het personeel naar de Molengracht.

Kosten
De kosten voor die grondaankopen moeten worden terugverdiend. En dat, zo heeft de Raad van Bestuur besloten, gebeurt door parkeergeld voor de medewerkers in te voeren. Vooralsnog op bescheiden schaal. De medewerkers gaan maximaal 1,30 euro per dag betalen. Wie dat niet wil, kan gebruik maken van extra leenfietsen die bij het ziekenhuis komen te staan.

Het besluit van de Raad van Bestuur is slecht gevallen bij het personeel én de ondernemingsraad. Die zegt 'indringend' en 'ondubbelzinnig' met Groenewoud te hebben gesproken in een poging haar van haar plan af te brengen.

Maar de Raad van Bestuur heeft het negatieve advies van de ondernemingsraad, dat geen instemmingsrecht heeft, naast zich neergelegd.

Tarieven
Eind augustus klonk er ook al gemor door van veel bezoekers van het Amphia toen bij de opening van de nieuwe parkeergarage aan de Molengracht bleek dat de parkeertarieven omhoog gingen. Zo kost een dagkaart tegenwoordig 10 euro, tegen 6 voorheen.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

In samenwerking met indebuurt Breda