Volledig scherm
PREMIUM
De theatergroep Perplex begon vier decennia geleden met 5 personen. Inmiddels telt de groep ruim 25 man: ouders én hu kinderen. © Perplex

Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium

BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.

De groep heet Perplex en deze zaterdag staan ze met de musical ‘Scherven brengen geluk’ in het Agora in Rucphen. Zondag staan ze in het Bredase Chassé Theater. Op 9 februari doet de voorstelling de Nieuwe Nobelaer in Etten-Leur aan. 

  1. Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlijke ingreep’
    PREMIUM

    Warmtenet in Breda breidt uit en gaat Tramsingel onderdoor: ‘Behoorlij­ke ingreep’

    BREDA - Voor wie zich afvraagt waar die enorme zwarte buizen voor nodig zijn op de Lunetstraat: het warmtenet van Breda breidt uit. Zitten er nu zo’n 20.000 woningen op wat in de volksmond wel stadsverwarming heet, daar komen binnen nu en pakweg vijf tot tien jaar 5.000 huizen en ook bedrijven bij. Er wordt vijf kilometer aan extra hoofdleiding gelegd, om de ‘warmtering’ te sluiten.

In samenwerking met indebuurt Breda