Peiling behoefte woning senioren

door Palko Peeters

TETERINGEN Dorpsraad Teteringen inventariseert onder ouderen in het dorp of er behoefte is aan een seniorenwoning. ,,De invulling van het nieuwe woongebied De Bouverijen gaat razendsnel. Maar bijna alle woningen zijn gericht op starters en gezinnen'', aldus voorzitter Hein Antonissen van de dorpsraad.

Antonissen zegt signalen te krijgen van ouderen die graag in Teteringen willen blijven wonen, maar geen geschikte woning kunnen vinden. Dan gaat het om meer dan een eenvoudige aanleunwoning. De vraag is volgens hem wel of ouderen ook echt willen doorzetten. Samenwerking kan gezocht worden in de sfeer van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO): ,,Maar dat kan ook in een andere vorm.''  Doel is volgens Antonissen om, bij genoeg belangstelling, druk uit te oefenen op de gemeente Breda en bouwondernemers om op de behoefte in te spelen. ,,Het aandeel sociale huurwoningen is op dit moment zeer beperkt. Alleen aan de Aanstede zijn enkele sociale huurwoningen gepland. Diverse inwoners verbazen zich erover dat er geen koop- of huurwoningen worden gebouwd voor ouderen.'' Antonissen: ,,Ouderen blijven veel langer in hun eigen huis wonen, maar ervaren wel steeds meer problemen met traplopen, van drempels of een douche die moeilijk toegankelijk is. Veel ouderen willen ook kleiner gaan wonen.'' Zo komen er, vervolgt hij, grotere woningen vrij voor gezinnen die willen doorstromen. Ouderen die belangstelling hebben om binnen nu en drie jaar te verhuizen naar een seniorenwoning kunnen dat aangeven bij de dorpsraad via e-mail (secretariaat.drt@xs4all.nl). 

  1. Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    PRINSENBEEK - Ria (67) en Ton (66) Naber uit Prinsenbeek kregen donderdagochtend bezoek van wijkagent Erik Jan Bosma. Een vrolijk bloemetje van de politie vond hij wel op zijn plaats, als dank voor de kordate reddingsactie woensdag aan de Polderweg. Door snel handelen van het echtpaar kon een 96-jarige dorpsgenoot met een scootmobiel net op tijd uit een diepe sloot vol water worden gered.

In samenwerking met indebuurt Breda