Volledig scherm
Patty en Bram, bekend van 'Married at First Sight', zijn heel gelukkig samen. En maandag precies één jaar getrouwd. © René Schotanus / Pix4Profs

Patty en Bram van 'Married at First Sight' zijn maandag precies één jaar gelukkig getrouwd

BREDA - Samen doen ze hun verhaal, vullen elkaar aan. Bram legt liefdevol zijn hand op haar knie, terwijl ze terugblikken op een hectisch jaar. "Als je kijkt wat wij samen meegemaakt hebben, daar zou je een boekje over kunnen schrijven", zegt hij.

Ze leerden elkaar kennen via het tv-programma 'Married at First Sight'. Beter gezegd, ze trouwden. Daarna volgde pas de kennismaking. Het klikte tussen de twee. Deze week staat in het teken van herinneringen aan een jaar geleden. De bruiloft op 21 november 2015.

Grote lijnen
"Van dinsdag op woensdag hebben we gelogeerd in Lekkerkerk, in het hotel waar de trouwplechtigheid was", vertelt Patty. "Toen ik binnenkwam, zag ik de receptie en dacht, die heb ik toen helemaal niet gezien. De grote lijnen weet ik nog wel, maar veel details zijn me in alle hectiek ontgaan. Daarna liepen we naar de deur waar ik voor stond in mijn bruidsjurk, samen met mijn broer, te wachten totdat ik naar binnen mocht. Die herinneringen kwamen weer terug. De trouwzaal, waar Bram een kwartier lang zenuwachtig stond te wachten totdat ik binnenkwam… Het was zó leuk om opnieuw te beleven."

" Het was ook heel emotioneel, ik heb er 's nachts slecht van geslapen. Maar het was mooi, heel fijn. We kregen zelfs een diner aangeboden, de mensen van het hotel waren echt superlief."

Trouwgelofte
Het idee kwam van de trouwambtenaar. "Ze wilde ons graag opnieuw de trouwgeloftes af laten leggen. Dat zei ze vorig jaar meteen al, ze vond ons zo'n goede match. Woensdag hebben we dat gedaan, kregen we van haar gevlochten Tibetaanse tempelarmbandjes om. Die moeten we omhouden totdat ze afvallen. Was een mooi moment, zo met z'n drietjes, praten over je herinnering, de toekomst, de geloftes."

Dit weekeinde keren ze ook terug in kasteel Maurick in Vught, waar het trouwfeest was en ze de huwelijksnacht doorbrachten. Heeft Bram geregeld. "Twee maanden geleden heb ik ze al gebeld. Diner, overnachting, ontbijt, boswandeling. En we slapen in de bruidssuite, net als vorig jaar. Echt gaaf."

Vijftien keer
De uitzendingen waren in het voorjaar, maar ze worden nog altijd herkend. Bram: "Direct na de uitzending van ons huwelijk was het belachelijk. Toen werden we wel vijftien keer in twee uur tijd aangesproken. Zo idioot is het niet meer, maar het gebeurt nog steeds. In de herfstvakantie waren we in Disneyland Parijs. Kregen we later van een volstrekt onbekende via Facebook een berichtje: 'En? Hoe was 't in Disneyland?' We hebben geen tijd om te reageren op dergelijke reacties van mensen die we helemaal niet kennen. Maar het geeft wel aan dat het blijkbaar nog steeds leeft."

Patty: "In de zomerperiode is het een tijdje wel héél heftig geweest. Ik was met vriendinnen in Scheveningen, bij Crazy Pianos. Echt zo'n locatie voor vrijgezellenfeesten. Ik kon daar geen minuut normaal van een drankje met mijn vriendinnen genieten. Constant wilden mensen met me op de foto, op een gegeven moment kreeg ik het gewoon aan mijn rikketik. Ik kreeg het er echt benauwd van, wist niet hoe er mee om te gaan. Toen ben ik maar weggegaan. Ik ben zo iemand, die iedereen netjes te woord wil staan, wil niet arrogant overkomen, maar dat ging te ver."

LAT
Ze zijn nu dan wel een jaar getrouwd, maar het is nog steeds een LAT-huwelijk. Bram woont in Den Bosch, is daar maatschappijleraar en heeft een eigen partytentverhuurbedrijf, Patty woont in Breda en heeft bij Jeugdland haar kinderopvang Patty Confetti. Bram: "De wens is absoluut om samen te gaan wonen, maar we weten nog niet waar. Daar moeten we nog uit zien te komen."

Patty: "Rond de feestdagen gaan we lekker een weekje samen op vakantie, en daarna gaan we op ons gemak kijken wat het beste is. We zijn het er wel over eens dat het heel goed voor ons is geweest om het zo te doen. Niet dat ik meteen bij Bram ben ingetrokken of zo. We zijn natuurlijk wel getrouwd, maar we hebben zó'n rollercoaster meegemaakt."

Bram: "Het zou zonde zijn als je je laat opjagen door wat anderen er van vinden. Daar moet je lak aan hebben, dit moet je in je eigen tempo doen. Anders maak je misschien iets heel moois kapot en dat zou zonde zijn." Een kinderwens is er ook. Patty: "Absoluut. We hopen dat het ons gegund is. Maar ook dat doen we rustig aan, eerst maar eens samenwonen."

En de bruiloft, doen ze die nog een keer dunnetjes over?

Patty: "Ja, dat gaat echt gebeuren! Zegt Bruidzilla…"

Bram kucht even: "Ik hoef niet eens te overleggen hóe het gaat gebeuren, dat is blijkbaar allemaal al bekend bij mijn wederhelft… Vorig jaar was het ook fantastisch geregeld, hoor, alleen hadden we veel meer mensen willen uitnodigen. Daarom willen we het graag nog een keer overdoen met alle vrienden en familie. Lekker weer bij kasteel Maurick."

Patty: "Nee joh, we doen het bij vrienden, in hun tuin."

'Zie je nou wel?', zegt de lachende blik van Bram. Hij wilde graag een pittige vrouw. Die heeft hij gevonden. Verliefd legt hij nog maar eens zijn hand op haar knie.

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.

Volledig scherm
Patty en Bram, bekend van 'Married at First Sight', zijn heel gelukkig samen. En maandag precies één jaar getrouwd. © René Schotanus / Pix4Prof

In samenwerking met indebuurt Breda