Pastor Jan Hopman en Farid Bouchlaghmi worden gefeliciteerd nadat Hopman uit handen van burgemeester Depla de bredase vredesprijs heeft ontvangen. Bouchlaghmi was de andere genomineerde.
Volledig scherm
Pastor Jan Hopman en Farid Bouchlaghmi worden gefeliciteerd nadat Hopman uit handen van burgemeester Depla de bredase vredesprijs heeft ontvangen. Bouchlaghmi was de andere genomineerde. © Joyce van Belokm

Pastor Jan Hopman neemt in Breda de Vredesprijs in ontvangst

BREDA - Jan Hopman nam woensdagmiddag uit handen van burgemeester Paul Depla de Bredase Vredesprijs 2015 in ontvangst.

De uitreiking vond plaats in de Nassauzaal van de Koninklijke Militaire Academy. Hopman heeft zijn leven als pastor gewijd aan de kerk. Daarbij heeft hij zich, onder andere, twaalf jaar dienstbaar gemaakt voor de armen in Chili.

Tien jaar geleden vestigde hij zich in Breda, na zijn pensioen is hij zich in blijven zetten voor mensen die, zoals hij dat zelf omschrijft: ‘geen kant op kunnen’; uitgeprocedeerde asielzoekers, vluchtelingen, jongeren en mensen in het algemeen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

In de wijk Breda Noord richtte Hopman De Inloop op. Een plek waar iedereen elkaar kan ontmoeten en ieder probleem bespreekbaar kan maken. Enkele jaren geleden stond hij aan de wieg van een flat de onder de noemer Vluchtbed voorzag in bed, bad en brood voor uitgeprocedeerde asielzoekers. Meer recent zette hij zich met de ‘paraplu-actie’ in om vluchtelingen in het Bredase opvangcentrum welkom te heten.

Lees meer in BN DeStem van donderdag 24 september

In samenwerking met indebuurt Breda