Volledig scherm
De voetbaltruc vond plaats bij de poortjes op station Breda. © Opsporing Verzocht

Pas op voor de nieuwe ‘voetbaltruc’ van dieven: zo slaat een zakkenroller toe op station Breda

BREDA - Een man is kortgeleden slachtoffer geworden van een nieuwe, bijzonder sluwe manier van diefstal op station Breda. Nadat hij bij de poortjes was uitgecheckt, werd hij vriendelijk omarmd door iemand in een opvallend geel voetbalshirt. 

De ‘voetbaltruc’, noemt de politie het al. Het is een vorm van diefstal die de laatste tijd vaker wordt toegepast, zo meldt Opsporing Verzocht dinsdagavond. Dat blijkt ook aan het einde van de uitzending, als wordt gemeld dat meerdere mensen hebben gemeld dat ook zij te maken hebben gehad met deze truc. Mogelijk zijn deze daders in meerdere plekken van het land actief. 

iPhone 7 Plus

De omarming bij de toegangspoortjes van het station blijkt ook helemaal niet zo vriendelijk. Zeker niet als de man zijn been tussen de benen van zijn slachtoffer stopt, in wat lijkt op een poging hem te laten struikelen. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de andere hand van de man naar de broekzak van zijn slachtoffer reikt. Daaruit steelt hij zijn iPhone 7 Plus. 

Na de ongemakkelijke situatie is het slachtoffer blij dat hij zich kan losrukken. Hij schiet een andere kant op, maar komt snel terug als hij erachter is dat zijn telefoon weg is. De man kijkt om zich heen en zoekt de dader. Maar hoewel die vlakbij staat, is hij niet meer te herkennen.

De dader heeft snel een neutraal zwart vest over zijn opvallend gele voetbalshirt getrokken en is daardoor niet meer te herkennen. Als het slachtoffer zonder succes naar hem zoekt, schiet de dader met een metgezel het station uit. 

  1. Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Deze Brabantse podcasts zijn het luisteren waard

    Podcasts zijn het helemaal. Ooit bedacht om bestanden op te nemen in RSS-feeds, nu niet meer weg te denken uit het medialandschap. Ze gaan over nieuws, sport, kunst&cultuur, levensvragen en zelfs tieten. Over elk denkbaar onderwerp is wel een podcast te vinden. Om je wegwijs te maken door de vele gesprekken en het oeverloze geouwehoer, hebben we een geheel willekeurige lijst gemaakt met podcasts die een link hebben met Brabant. Aanvullingen zijn welkom via dit e-mailadres.

In samenwerking met indebuurt Breda