Volledig scherm
© Sjoerd Marcelissen

Partner bekent doden van Wernhoutse Ingrid

BREDA - Partner Herman M. heeft bekend dat hij op 25 maart zijn partner Ingrid van Elsacker (46) heeft gedood. Dat vertelde de rechter dinsdag bij een tussentijdse zitting in de rechtbank in Breda. Op de bekennende verklaring van M. is verder niet ingegaan. 

Ook advocaat Rogier Hörchner van de verdachte wilde na de zitting geen toelichting geven op de onthulling. Wat er precies is gebeurd in de bungalow aan de Julianalaan in Wernhout blijft daardoor onbekend.

Zwart gat

Tijdens de vorige rechtszitting vroeg Hörchner zich nog af of de drie of vier verschillende medicijnen die M. gebruikte een rol gespeeld konden hebben bij het doden van Van Elsacker. Een deskundige oordeelde dat het incident of impulsief gedrag niet kan worden verklaard door de cocktail van medicijnen. M. gebruikte onder meer medicijnen vanwege zijn reuma. M. zei dinsdag tijdens de zitting niets. Eerder had hij gezegd dat hij een zwart gat had, dat hij zich niets van dat moment kon herinneren.

De zaak gaat op 13 december verder. De inhoudelijke behandeling van de zaak zal pas in het vroege voorjaar van 2019 zijn. De moord veroorzaakte een grote schok in Wernhout. In het kleine grensdorp kent iedereen elkaar. Het was mede daardoor ook nu weer druk in de rechtszaal.

  1. Moeder vermoorde Romy (14) wil hogere straffen: ‘Verschrikkelijk wat in Breda is gebeurd’

    Moeder vermoorde Romy (14) wil hogere straffen: ‘Verschrik­ke­lijk wat in Breda is gebeurd’

    De ouders van de vermoorde kinderen Savannah, Romy en Nick gaan begin september naar de Tweede Kamer om hogere straffen voor minderjarige daders af te dwingen. De nabestaanden gaan voorafgaand aan het debat over jeugdstrafrecht persoonlijk in gesprek met minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) en overhandigen hierbij de 72.000 handtekeningen die ze de afgelopen weken verzameld hebben. ,,Maar ik vraag mij af of het allemaal wel zin heeft.”

In samenwerking met indebuurt Breda