Festiviteiten op de Grote Markt in 2018 bij de herdenking van de bevrijding van Breda in oktober 1944. De muzikale omlijsting werd verzorgd door een Pools militair orkest.
Volledig scherm
Festiviteiten op de Grote Markt in 2018 bij de herdenking van de bevrijding van Breda in oktober 1944. De muzikale omlijsting werd verzorgd door een Pools militair orkest. © Pix4Profs/ Ramon Mangold

Parade door het centrum van Poolse Erecompagnie tijdens Bevrijdingsweekend Breda

BREDA - Een Parademars door het centrum van Breda door de Poolse Erecompagnie is zaterdag een van de hoogtepunten van het Bevrijdingsweekend in Breda. Het centrale punt tijdens de 77e herdenking is de Parade in het Chassépark.

  1. Hoe het reuzenrad van Opa K'NEX uit Breda weer terugkeerde
    Komt voor Elkaar

    Hoe het reuzenrad van Opa K'NEX uit Breda weer terugkeer­de

    BREDA - Wat voor moois de welwillendheid van mensen kan opleveren, bleek eerder dit jaar nadat bekenden en onbekenden de 78-jarige ‘Opa K’NEX’ uit Breda te hulp schoten. Tot zijn grote verdriet was zijn twee-meter-hoge reuzenrad van kleurrijke steentjes uit het zorgcomplex gestolen. Met een crowdfundingsactie is toen niet alleen 10.000 euro opgehaald, de fanatieke K’NEX-fan die eigenlijk Anton van der List heet, kreeg een compleet nieuw reuzenrad van presentatrice Sylvana IJsselmuiden. Met de naderende feestdagen wil BN DeStem met het project ‘Komt voor elkaar’ meer mensen de kans bieden om elkaar te helpen met grote en kleine hulpvragen. Ook jij kan hieraan meedoen.

In samenwerking met indebuurt Breda