Volledig scherm
foto ANP

Pand Stappen & Shoppen in Breda voor derde maal doelwit dieven

BREDA - Moedeloos worden ze er van bij Stappen & Shoppen. Het afgelopen half jaar was hun kantoor maar liefst drie maal doelwit van inbraak, ook afgelopen zondag weer. Eigenaar Arathorn Gummlich schreef naar aanleiding van de laatste kraak een gepassioneerde oproep aan de inbreker op Facebook. Hierin houdt hij de crimineel voor dat echt werken voor je geld veel meer voldoening oplevert.

Hoewel Stappen & Shoppen elke keer de beveiliging op verschillende manieren opschroeft blijft het kantoor een gewild doelwit voor inbraak. Ditmaal werd de hele kantoorruimte gestript en moest zelf de beamer aan het plafond eraan geloven. "Het is frustrerend.

Je werkt hier met het hele team aan iets waar je trots op bent en dan gebeurt er dit", vertelt Gummlich. De inbraken hebben volgens hem een behoorlijke impact op het team. "Dat gevoel heb ik proberen over te brengen met mijn post.

Stop met die onzin, die paar tientjes die dit oplevert kan je ook verdienen met een gewoon baantje. Dat geeft nog meer voldoening ook." De kans dat de inbreker deze keer wél gepakt wordt is groter. Niet alleen zijn er camerabeelden van de kraak, de crimineel heeft ook bloedsporen achtergelaten.

Gummlich en zijn team kijken intussen alweer verder. Zoals naar het uitrollen van Stappen & Shoppen in de rest van Nederland. "Wij gaan gewoon door." Het afgelopen half jaar was het kantoor aan de Veilingkade in Breda maar liefst driemaal doelwit van inbraak.

In samenwerking met indebuurt Breda