Volledig scherm
Overval op Albert Heijn in Breda © MaRicMedia/Perry Roovers

Overvaller Breda verzucht: 'Nu moest ik helemaal mijn pistool doorladen'

BREDA - Het leven van een overvaller is ook niet makkelijk, zo lijkt de 54-jarige Bredanaar Theo V. bij de politie te hebben gezegd. De man heeft bekend dat hij op 29 juni van dit jaar de Albert Heijn aan de Haagdijk heeft overvallen en op 11 juli de Albert Heijn aan het Valkeniersplein, allebei in Breda.

"Ze hadden het geld ook zo kunnen geven, dan was het makkelijker geweest. Nu moest ik helemaal mijn pistool doorladen. Het leek wel een eeuwigheid te duren.'' De woorden van de overvaller nadat hij was opgepakt. De officier van justitie eiste vrijdag in de rechtbank in Breda vierenhalf jaar cel tegen V.

V. pleegde zijn overval door de nog piepjonge baliemedewerksters een briefje te geven. Daarop stond dat ze hem geld moesten geven, al het geld. 'Hang niet de held uit. Gewoon doen wat ik zeg, dan ben ik snel weer weg. Doe je dit niet, dan aarzel ik niet.' 

Pistool

De medewerkster op de Haagdijk hoorde een pistool doorgeladen worden. Die op het Valkeniersplein kreeg het pistool zelfs in haar buik gedrukt, terwijl V. over de balie hing.

Quote

Hang niet de held uit. Gewoon doen wat ik zeg, dan ben ik snel weer weg. Doe je dit niet, dan aarzel ik niet.

Verdacht op briefje

V. had schulden. Zijn cokedealers wilden nu eindelijk eens geld zien. V. snoof elke dag voor 40 tot 60 euro aan coke zijn neusgaten in. Waar hij dat van betaalde? ,,Door slinkse trucjes, wat stelerij'', zei V. vrijdag tegen de rechter. Maar hij kon blijkbaar niet alles daarvan bekostigen, want na één overval had hij nog niet genoeg. Een tweede was daarom nodig. ,,Die eerste ging zo makkelijk dat ik het nog een keer wilde doen."

Vrijdag bood V. dan toch nog zijn excuses aan aan de drie jonge medewerksters. Zijn advocaat Gönül Kaya vroeg de rechtbank nog om alleen een voorwaardelijke straf op te leggen.

Het vonnis klinkt 26 oktober.

  1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
    PREMIUM

    Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

    BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".

In samenwerking met indebuurt Breda