Overvaller (59) buurtcafé in Breda had vuurwapen op zak en bedreigde achtervolgende eigenares ermee

VideoBREDA - De man die donderdag werd aangehouden in Breda nadat hij een café had overvallen en op de vlucht sloeg, had een vuurwapen op zak. Daarmee zou hij de eigenaresse van het café waar hij de overval had gepleegd, hebben bedreigd. Hij werd in een ander café aangehouden.

De overvaller blijkt een man van 59 jaar oud te zijn, zonder vaste woon- of verblijfplaats. Dat maakte de politie vrijdagochtend bekend. De man werd donderdag rond 15.30 aangehouden. 

De 59-jarige overviel café Boeimeer. Volgens de politie had hij daar wat gedronken en toen de eigenaresse van het café de keuken in liep, greep de man zijn kans. Hij griste geld uit de kassa en sloeg op de vlucht. 

De eigenaar en eigenaresse gingen samen in de achtervolging op de overvaller. Daarbij gebruikten ze onder andere een scooter. Het duo zag de man zitten bij café Markhoek aan de Marksingel. Daar spraken zij hem aan op de diefstal, waarna de man een vuurwapen trok en de eigenaresse ermee bedreigde.

Volgens de politie ontstond daarna een worsteling. De man werd overmeesterd en het wapen werd afgepakt, met de hulp van enkele bezoekers van het café. De politie werd gealarmeerd en de man is aangehouden. Het vuurwapen is in beslag genomen en de man is overgebracht naar het politiebureau.

Volledig scherm
Overval op café in Breda © Tom van der Put MaRicMedia
  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda