Donderdagmiddag: in de grote hal van Breepark in Breda wordt het Lokaal Preventieakkoord getekend in de strijd tegen overgewicht. Dat gebeurt met een drive-thru, waarbij een dertigtal partijen uit de stad de handtekening zetten vanuit de auto, coronaproof. Links directeur Annemieke van der Zijden van GGD West-Brabant, samen met wethouder Miriam Haagh.
Volledig scherm
Donderdagmiddag: in de grote hal van Breepark in Breda wordt het Lokaal Preventieakkoord getekend in de strijd tegen overgewicht. Dat gebeurt met een drive-thru, waarbij een dertigtal partijen uit de stad de handtekening zetten vanuit de auto, coronaproof. Links directeur Annemieke van der Zijden van GGD West-Brabant, samen met wethouder Miriam Haagh. © Pix4Profs-Ron Magielse

Overgewicht nog nadrukkelijker op de kaart, ook door corona: ‘Het is een sluimerend gevaar’

BREDA - Breda trekt alles uit de kast in de strijd tegen overgewicht. In evenementenhal Breepark hebben donderdagmiddag 32 partijen uit de stad de handtekening gezet onder een akkoord voor meer gezondheid en beweging, in de strijd tegen overgewicht. Dat gebeurde met een drive thru: vanuit de auto, coronaproof. Een hoogtepunt, maar volgens wethouder Miriam Haagh (PvdA, gezondheid) ook pas het begin.

In samenwerking met indebuurt Breda