Volledig scherm

Overal 130, maar 120 op A16 en A58

BREDA - De maximumsnelheid op de A16, van knooppunt Zonzeel tot de Moerdijkbrug, en op de A58 tussen Roosendaal en Bergen op Zoom is teruggebracht van 130 naar 120 kilometer per uur. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat heeft dat besloten, nadat onderzoek heeft uitgewezen dat harder rijden op deze wegen tot overschrijding van de geluidsnormen leidt.

Op de A16 ging vorig jaar de maximumsnelheid bij wijze van proef van 100 naar 130, op de A58 was dat van 120 naar 130.

Per direct

De maatregel om de snelheid op de A16 en A58 te verlagen, gaat per direct in. Dat gebeurt op de dag dat de algemene maximumsnelheid op snelwegen in Nederland officieel 130 kilometer per uur is. Die snelheid geldt vanaf vandaag op 45 procent van de wegen. In de periode tot begin 2015 komt daar nog eens 6 procent van de snelwegen bij. Daar moet de overheid eerst maatregelen doorvoeren om de verkeersveiligheid te verhogen.

Galder

Op de A16 vanaf knooppunt Galder naar Zonzeel blijft de 130- limiet wél intact. Ook op de A58 van Breda naar Roosendaal geldt die snelheid voortaan. Net als op een deel van het A58-traject tussen Breda en Tilburg.

Schultz

Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) onthulde vrijdag bij grensovergang Zandvliet, onder Ossendrecht, een grensbord waarop de nieuwe maximumsnelheid van 130 staat geprojecteerd. Ze sprak van een 'historische stap vooruit'. "Er is de afgelopen jaren veel discussie hierover geweest. Ik ben ben blij dat het nu zo ver is. We sluiten ons aan bij de zestien andere Europese landen waar 130 gereden mag worden, of zelfs harder." De bijeenkomst bij de grens was tevens bedoeld als start van de werkzaamheden van Rijkswaterstaat. Honderd medewerkers zijn afgelopen nacht bezig geweest met het vervangen van ongeveer 2.200 verkeersborden.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Breda