Foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie © Getty Images/iStockphoto

Ouderen zonder kapper door corona: ‘Hoe moet dat nou? Mijn haar is mijn alles’

Kappers mogen tot 6 april niet werken. Voor de meesten een overkomelijk probleem. De knipbeurt wordt uitgesteld, en wie z'n haar wil kleuren kan dat ook zelf. Maar wat als je ouder bent en je haar elke week door de kapper laat wassen en föhnen? Omdat je dat niet zelf kunt door lichamelijk ongemak?

Thuiskapster Aysé van Dorsten uit Roosendaal noemt het ‘een hele verdrietige situatie’. ,,Heel veel mensen begrijpen het ook niet.” Zelf heeft ze er ook moeite mee: ,,Als je toch een op een werkt en je houdt je aan de hygiëneregels, dan zou ik denken dat je gewoon door kunt gaan. Tot nu toe ontsmette ik alles na elke klant en werkte ik met een mondkapje op. Maar nu durf ik het niet meer. Niet omdat ik zelf bang ben, maar die boete, dat durf ik niet aan.”

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda