Ouderen krijgen cursus openbaar vervoer in Breda: ‘Gewoon een kaartje kopen is er al lang niet meer bij’

videoEven de bus pakken. Of een ritje met de trein. Het lijkt zo simpel, maar dat is het voor veel ouderen allerminst. Voor hen zijn er de OV-Opstapdagen oftewel een cursus openbaar vervoer voor beginners. 

Nee, met de bus of trein gaat Peter Verweij (68) eigenlijk nooit. Want ‘gewoon’ een kaartje kopen is er al lang niet meer bij. Eerst een OV-chipkaart aanschaffen, waar je dan weer geld op moet zetten. En dan moet je met die kaart ook nog eens in de bus of op het station in- en uitchecken. Best lastig, vindt Peter. 

  1. Groep van 75 crossers luistert niet als politie ingrijpt in Bosschenhoofd, ‘onacceptabel gedrag’ gaat verder in Lage Zwaluwe

    Groep van 75 crossers luistert niet als politie ingrijpt in Bosschen­hoofd, ‘onaccepta­bel gedrag’ gaat verder in Lage Zwaluwe

    BOSSCHENHOOFD - Een groep van 75 crossende bestuurders en bijbehorend publiek is zaterdagmiddag bij vliegveld Breda International Airport weggestuurd. Ondanks dat samenscholen niet is toegestaan, werd dezelfde groep een paar uur later opnieuw gezien bij NS Station Lage Zwaluwe. Daar ging het autocrossen verder en stond er opnieuw een groep mensen toe te kijken.

In samenwerking met indebuurt Breda