Oud-medewerkers over misstanden bij jeugdinstelling De Vliethoeve in Zeeland. ‘Jongeren gingen te snel de isoleercel in’

Drugsproblemen, jongeren die ten onrechte in de isoleercel belandden en ‘aangepaste’ rapporten. Bij jeugdzorginstelling De Vliethoeve in het Zeeuwse Kortgene waar ook probleemjongeren uit West-Brabant worden ondergebracht, is in het verleden veel misgegaan.

Dat beweren oud-medewerkers van de instelling die onderdeel uitmaakt van jeugdzorgorganisatie Juzt. Volgens één van hen, Astrid van de Griek die acht jaar lang pedagogisch medewerker op De Vliethoeve was en daar in 2017 vertrok, waren veel misstanden het gevolg van een tekort aan personeel.

  1. Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd
    PREMIUM

    Bruisend Ginneken Breda: veel in weinig tijd

    BREDA - De organisatie van de 51e editie van de braderie in het Ginneken kan tevreden achterover leunen. Hoewel de voorbereiding in een paar luttele weken moest rondkomen, is er toch een volwaardig evenement uitgerold. Bruisend Ginneken, zoals de braderie officieel heet, werd druk bezocht en de meeste ondernemers zijn tevreden. "En dat is toch knap, gezien het feit dat we het in een paar weken uit de grond hebben gestampt", zegt Johan de Vos. "We stonden onder een enorme tijdsdruk." De eigenaar van café Boerke Verschuren op de Ginnekenmarkt zit sinds kort in het bestuur van Bruisend Ginneken.

In samenwerking met indebuurt Breda