Oud en Nieuw vieren in West-Brabant: dit is wat je moet weten

Oud en Nieuw staat weer voor de deur en dat betekent voor velen een stressvolle periode. Thuisblijven of toch de stad in? Wél of geen vuurwerk afsteken? Voor de mensen die Oud en Nieuw gaan vieren in West-Brabant hebben we een aantal belangrijke zaken op een rijtje gezet.

Openingstijden horeca

In de populaire uitgaansgebieden in Breda, Roosendaal, Oosterhout en Bergen op Zoom mag er tot 6.00 uur doorgefeest worden. Maar waar kun je dan precies terecht? In Breda zijn er naast de kroegen in de binnenstad ook feest op locaties zoals de Mezz en Strand Binnen. In Roosendaal pakt café El Corazon groot uit met DJ Mental Theo. Let op: het grote feest dat zou worden gehouden in de Sint-Janskerk in Roosendaal is afgelast wegens tegenvallende kaartverkoop.

Vuurwerk

Het afsteken van vuurwerk is toegestaan tussen 31 december 18.00 uur en 1 januari 02.00 uur. In Breda Noord (Noorderlicht) vindt er dit jaar een centrale vuurwerkshow plaats. In Roosendaal, Bergen op Zoom en Breda zijn er geen vuurwerkvrije zones dit jaar. In Oosterhout mag er op de Klappeijstraat (horecagebied) tijdens de jaarwisseling géén vuurwerk worden afgestoken.

Vuurwerk kopen kan op 29,30 en 31 december. En alleen op door de gemeente erkende verkoopadressen.

Personen die worden betrapt op het afsteken van illegaal vuurwerk, vandalisme of die zich niet aan de afgesproken vuurwerktijden houden kunnen worden aangehouden door de politie. Het Openbaar Ministerie eist in Oud en Nieuw gerelateerde zaken hogere straffen.

Het afsteken van illegaal vuurwerk is te alle tijde verboden. Net als vreugdevuren. 

Volledig scherm
© ANP
  1. Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    PRINSENBEEK - Ria (67) en Ton (66) Naber uit Prinsenbeek kregen donderdagochtend bezoek van wijkagent Erik Jan Bosma. Een vrolijk bloemetje van de politie vond hij wel op zijn plaats, als dank voor de kordate reddingsactie woensdag aan de Polderweg. Door snel handelen van het echtpaar kon een 96-jarige dorpsgenoot met een scootmobiel net op tijd uit een diepe sloot vol water worden gered.

In samenwerking met indebuurt Breda