Volledig scherm
Opening nieuw schoolgebouw Orion lyceum. © Freek de Swart

Orion lyceum Breda opent deuren nieuw schoolgebouw

BREDA - Het Orion Lyceum heeft woensdag de deuren geopend van een nieuw schoolgebouw aan de Emerweg. Het pand dat mede is ontworpen door de leerlingen zal straks samen met Markenhage en het Michaël college een grote campus vormen.

Trots loopt vestigingsdirecteur Rudy Schipperen door de hal van het nieuwe lyceum. Af en toe wijzend op een detail dat een vluchtig oog makkelijk kan missen. Zo vormen de kluisjes samen het schilderij 'De zaaier' van Van Gogh. Niet alleen passen die lichte kleuren bij de rest van het gebouw.

De afbeelding staat ook symbool voor wat de school graag wil zijn: Geen leerfabriek, maar een plek waar de juiste omstandigheden worden gecreëerd om tieners te laten bloeien.

Het Orion Lyceum geeft onderwijs vanuit het idee dat het leren stellen van de juiste vragen net zo belangrijk is als het onthouden van de juiste antwoorden. Meestal leiden deze vragen tot een onderzoek en een presentatie, maar in dit geval dus tot een heel nieuw schoolgebouw.

De architect heeft volgens Schipperen alleen de rode draad getrokken uit de ideeën van de scholieren. "De leerlingen hebben inderdaad een behoorlijke inspanning geleverd, maar we zijn dan ook zeer tevreden met het resultaat. "

Volledig scherm
Opening nieuw schoolgebouw Orion lyceum. © Freek de Swart

In samenwerking met indebuurt Breda