Volledig scherm
Sprintwedstrijden om het Gewestelijk Kampioenschap op de Kunstijsbaan Breda. © Else Loof / het fotoburo

Optisport: zo erg is het nou ook weer niet gesteld met Kunstijsbaan Breda

BREDA - Het klopt dat de Kunstijsbaan Breda met een aantal problemen kampt, maar het is nog lang niet nodig om de noodklok te luiden, zoals dertien schaatsclubs eerder deze week hebben gedaan. Dat zegt Dennis van Rijswijk, manager van Optisport, de exploitant van de ijsbaan aan de Terheijdenseweg.

Quote

Ik snap ook wel dat er altijd iets te wensen overblijft.

Dennis van Rijswijk, Manager Optisport

Alle alarmbellen gingen af in een brief die de clubs hadden gestuurd aan de gemeenteraad en burgemeester en wethouders. De in 2001 geopende kunstijsbaan zou aftands zijn. De schaatsers ergeren zich steeds vaker aan een gebrek aan kleedruimtes en versleten loopmatten. Ook zouden de shorttrackkussens niet meer aan de veiligheidseisen voldoen.

Van Rijswijk snapt dat de clubs ontevreden zijn. Maar hij wijst er op dat Optisport het complex niet laat versloffen. ,,We hebben geïnvesteerd in nieuwe boarding, in ijsmachines, de receptie en de horeca. En er wordt nu ook gesproken over de vervanging van de loopmatten. Maar ik snap ook wel dat er altijd iets te wensen overblijft’’, zegt de manager.

Quote

Het is namelijk niet langer: u vraagt, wij draaien. Sinter­klaas bestaat niet.

Dennis van Rijswijk, Manager Optisport

Ook voor het pleidooi van de verenigingen om de beste beveiligingsmaatregelen voor de shorttrackers aan te leggen heeft Van Rijswijk begrip. ,,Maar dat is voor ons niet haalbaar en ook niet noodzakelijk. We hoeven niet aan de zwaarste eisen van de Internationale Schaats Unie te voldoen. We hebben al een standaardbeveiliging en die is echt goed genoeg’’, zegt hij.

Volledig scherm
Drukte op de Kunstijsbaan Breda. © Johan Wouters

Hij wijst de clubs ook op hun financiële verantwoordelijkheid. De aanschaf van nieuwe kussens kost bijvoorbeeld 50.000 euro. ,,Maar daarmee is de kous niet af’’, zegt Van Rijswijk. ,,We krijgen dan ook te maken met beheer en onderhoud. Daar zullen we met de clubs het gesprek over moeten aangaan. Het is namelijk niet langer: u vraagt, wij draaien. Sinterklaas bestaat niet.’’

Over een gevoeld tekort aan kleedruimtes maakt Van Rijswijk zich geen zorgen. ,,Het klopt dat het gebruik toeneemt. We gaan kijken hoe we de kleedruimtes zo pragmatisch mogelijk kunnen inrichten. De gemeente zal daar als eigenaar ook iets van moeten vinden’’, zegt de Optisport-manager. ,,Maar er is geen reden om de noodklok te luiden, want het wordt steeds drukker. Het zou erger zijn geweest wanneer de krant had gebeld met de vraag: waarom brandt er ’s avonds geen licht meer bij de kunstijsbaan?’’

  1. Ik ben echt klaar met dit kabinet
    Geef uw mening

    Ik ben echt klaar met dit kabinet

    Als alles volgens planning verloopt, gaan we in Nederland in maart 2021 weer naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. Dat duurt dus nog bijna anderhalf jaar. Ondertussen is wel duidelijk geworden dat heel wat mensen in dit land ontevreden zijn, boos ook. Het huidige kabinet, Rutte III, lijkt vandaag de dag vooral druk met brandjes blussen, van woedende boeren tot boze docenten. Wordt het niet tijd voor een frisse wind? Of moet kabinet Rutte III de vier jaar vol maken?

In samenwerking met indebuurt Breda