Volledig scherm
Scheuren in de gevel van een huis als gevolg van een slechte fundering. Ongeveer een miljoen huizen dreigen te verzakken. De droge zomer van vorig jaar heeft geleid tot laag grondwater en dat zorgt voor funderingsproblemen. © ANP

Oproep: is uw huis verzakt door de droogte?

OPROEPWEST-BRABANT - Door de extreem droge zomer van vorig jaar regent het meldingen van woningen die verzakken. Het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) stelt dat een miljoen huizen risico lopen. BN DeStem zoekt West-Brabanders die kampen met verzakkingen van hun huis.

Door de droogte is het grondwaterpeil in veel gemeenten laag. Dat kan problemen opleveren met de fundering van woningen. Waar het loket van KCAF normaliter één klacht per week binnenkrijgt, is dat na de droge zomer van vorig jaar toegenomen tot gemiddeld vijf per dag. De laatste maanden loopt dit aantal zelfs nog verder op. Vanuit Drimmelen, Tholen en Breda komen er bij het funderingsloket al meldingen van verzakkingen binnen. 

Is uw huis verzakt? 

Woont u in West-Brabant en is uw huis afgelopen jaar verzakt als gevolg van de droge zomer van vorig jaar? En wilt u daarover vertellen voor een artikel in BN DeStem? Stuur dan uw naam, woonplaats en in het kort uw verhaal in een e-mail naar j.vink@bndestem.nl en dan nemen wij contact met u op. 

In samenwerking met indebuurt Breda