Volledig scherm
© Thinkstock

Opnieuw recordaantal woningen verkocht in Breda

BREDA - De huizenmarkt in Breda blijft records breken. In het derde kwartaal van 2016 werden 1048 woningen verkocht (het hoogste aantal van de afgelopen tien jaar), in het traditioneel drukke laatste kwartaal van 2016 waren dat er nog veel meer: 384 woningen wisselden van eigenaar.

Dat blijkt uit cijfers van makelaarsorganisatie NVM. In het eerste kwartaal van 2008, voor de crisis, wisselden 825 woningen van eigenaar. In het eerste kwartaal van 2103 werden de afgelopen tien jaar de minste huizen verkocht, namelijk 408.

In de regio Bergen op Zoom daalde de verkoop van huizen ten opzichte van het derde kwartaal vorig jaar. In de laatst drie maanden van het jaar werden 343 woningen verkocht. Voor de crisis lag dit op 163.

In de NVM-regio West-Brabant (Etten-Leur en omgeving) daalde de verkoop iets minder. Hier werden 365 huizen over in andere handen, twee minder dan het kwartaal ervoor.

  1. Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    PRINSENBEEK - Ria (67) en Ton (66) Naber uit Prinsenbeek kregen donderdagochtend bezoek van wijkagent Erik Jan Bosma. Een vrolijk bloemetje van de politie vond hij wel op zijn plaats, als dank voor de kordate reddingsactie woensdag aan de Polderweg. Door snel handelen van het echtpaar kon een 96-jarige dorpsgenoot met een scootmobiel net op tijd uit een diepe sloot vol water worden gered.

In samenwerking met indebuurt Breda