Verpleegkundigen van het Amphia ziekenhuis tijdens een van de actiedagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Verpleegkundigen van het Amphia ziekenhuis tijdens een van de actiedagen. © Joyce van Belkom/Pix4Profs

Opluchting over cao-akkoord ziekenhuismedewerkers. Maar: ‘jammer dat er eerst acties nodig waren’

BREDA/BERGEN OP ZOOM - De actiecomités van het Bravis en Amphia ziekenhuis zijn ‘tevreden' en ‘opgelucht’ over het zaterdag bereikte cao-akkoord. Maar, zegt Arjan van den Broek van het Bredase ziekenhuis wel: ,,Het blijft moeilijk te verkroppen dat we eerst actie hebben moeten voeren.” 

De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en de vakbonden kwamen na meerdere marathonsessies tot een cao-akkoord voor 200.000 ziekenhuismedewerkers. Die krijgen nu onder meer voor 2020 en 2021 structureel een loonsverhoging. Het gaat om een voorlopige deal; de leden moeten nog instemmen. Voor de onderhandelingen waren acht maanden nodig. 

  1. Breda kan wel leven met coronamaatregelen: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    Breda kan wel leven met coronamaat­re­ge­len: ‘Het lijken de jaren ‘50 wel’

    BREDA - Twee op de drie inwoners van Breda heeft geen moeite met de maatregelen die zijn getroffen om het coronavirus te bestrijden. Dat wil niet zeggen dat ze het er niet moeilijk mee hebben. Zo vindt 13 procent van de Bredanaars het jammer dat een bezoek aan verpleeghuis of andere zorginstelling er even niet in zit. Aan de andere kant leidt de situatie ook tot saamhorigheid: ‘Dit ken ik alleen maar uit de jaren ’50 en ‘60’.

In samenwerking met indebuurt Breda