Volledig scherm
Anette van Uytrecht © Hart van Nederland

Opluchting bij dochter van zwaargewonde Bredase: 'Dat hij zich heeft gemeld, maakt mij niet milder'

BREDA - “Een hele opluchting.” Dat zegt Anette van Uytrecht in een reactie op de aanhouding van een 27-jarige Bredanaar die verdacht wordt van doorrijden na een ongeval. De 79-jarige moeder van Van Uytrecht raakte bij het ongeval vorige week zondag zwaargewond. De automobilist was sindsdien voortvluchtig. Woensdagvond heeft hij zich bij de politie gemeld.

“Dat hij zichzelf heeft gemeld stemt mij niet milder”, aldus Van Uytrecht. “Als je beseft dat de politie ieder moment voor je deur kan staan en je gaat je dan pas melden, dan ben je echt te laat. We zijn nu ruim anderhalve week verder en nu pas maakt hij zich bekend.”

Van Uytrecht is niettemin heel blij dat de verdachte van het ongeval eindelijk vastzit. “Ik kan me nu focussen op hetgeen het belangrijkste is: de genezing van mijn moeder. Ze staat op nummer één. Ze moet vrijdag nog een operatie ondergaan. Ze wordt geopereerd aan een extra breuk in haar bovenbeen bij de aanhechting van een pees. Dat was niet de urgentste verwonding. De artsen hebben daarmee gewacht en de urgentste operaties eerst gedaan.”

Hoewel ze dus nog in het ziekenhuis ligt, is haar moeder ‘heel positief’ gestemd. “Dat is het belangrijkste. Dat het mijn moeder goed gaat”, aldus Van Uytrecht.

In samenwerking met indebuurt Breda