Er liggen wel eens wat tegels los op het fietspad van de Allerheiligenweg in Breda.
Volledig scherm
Er liggen wel eens wat tegels los op het fietspad van de Allerheiligenweg in Breda. © Perry Roovers / MaRicMedia

Opknap fietspad Allerheiligenweg gaat nog wel even duren

BREDA - Hoe slecht het fietspad langs de Allerheiligenweg in Breda er ook bij ligt, het duurt nog twee jaar voordat de gemeente er echt iets aan doet. Tot die tijd blijft het bij klein onderhoud.

Dat is de reactie van burgemeester en wethouders op vragen van de Breda ’97-raadsfractie. Die verbaast zich over de staat waarin het fietspad zich bevindt. De partij vindt dat de verkeersborden met het opschrift ‘slecht wegdek’ in strijd zijn met de ambitie van Breda om als fietsvriendelijk te boek te staan. Breda’97 wil dat het fietspad versneld wordt aangepakt. 

Maar dat gaat niet gebeuren laat het college weten. Het stadsbestuur komt wel met een aanpak, maar dan in combinatie met onder meer het vervangen van verkeerslichten. Ook de aanwezigheid van bomen in de directe omgeving speelt een rol bij het plannen van werkzaamheden. Het combineren van al die bezigheden scheelt in de kosten. Het nadeel is wel dat er pas in 2021 kan worden begonnen met het groot onderhoud.

Tot die tijd wordt het fietspad met behulp van ‘klein onderhoud’ veilig gehouden. Het blijft volgens het college voldoen aan de eisen die daar landelijk aan worden gesteld.

  1. Glas en metaal uit kunstgras gestofzuigd: Bredase voetbalclubs kunnen weer veilig het veld op

    Glas en metaal uit kunstgras gestof­zuigd: Bredase voetbal­clubs kunnen weer veilig het veld op

    BREDA - De voetbalclubs VV Bavel en JEKA kunnen weer gebruik maken van hun kunstgrasvelden. Nadat de gemeente Breda afgelopen dinsdag een laatste test heeft gedaan, kan er weer worden gevoetbald. Halverwege mei werden de splinternieuwe velden afgekeurd. Dat was omdat er klein deeltjes glas en metaal waren gevonden. Dat bleek nadat spelers van JEKA zeker een week gebruik hadden gemaakt van het veld. In Bavel was overigens nog niet gevoetbald.

In samenwerking met indebuurt Breda