Volledig scherm
© Purestock/Thinkstock

Ophitsen van hond tegen moeder van 78: zeven maanden cel voor Rijsbergenaar

BREDA - ‘Pak haar’, schreeuwde hij zijn Staffordshire terriër toe. Shelby gehoorzaamde. De hond krabde en beet zijn 78-jarige moeder in haar armen en bovenlichaam.

Voor de rechtbank staat vast dat de 51-jarige D.F. zijn hond op 7 augustus heeft opgejuind tegen zijn bejaarde moeder. Een poging tot zware mishandeling. De voormalige bewoner van camping Fort Oranje in Rijsbergen krijgt zeven maanden cel, waarvan drie voorwaardelijk. Shelby is hij kwijt. De hond wordt verbeurd verklaard en krijgt een nieuwe baas. Vanwege zijn alcoholprobleem moet F. zich melden bij verslavingskliniek Novadic-Kentron.

Volgens zijn lezing zou moeder gekrabd zijn tijdens het spelen met Shelby. Dat ze onder het bloed zat, wijt hij aan de bloedverdunners die ze gebruikt. "Dat vindt geen enkele steun in enig bewijsmiddel”, concludeert de rechtbank. Moeder en zoon leefden op de camping van het pensioen van moeder. Dat geld ging grotendeels op aan het drankgebruik van zoonlief. Soms hadden ze niet eens fatsoenlijk te eten. Moeder is inmiddels opgenomen in een instelling. Ze is dementerend.

In samenwerking met indebuurt Breda