Volledig scherm
PREMIUM
Frans Klein. © Foto Jan Stads / Pix4Profs

'Opeens onder het bloed... een kogel in mijn been'

videoVijf West-Brabanders die nu al lang en breed gepensioneerd zijn, vertellen over hun kindertijd tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over de indruk die deze periode op ze heeft gemaakt en welke invloed die later heeft gehad op hun leven.

Neerstortende Spitfires, een treinreis waarbij hem de kogels om de oren vliegen, ontploffende V1’s, een ondergedoken verzetstrijder in zijn bed en een Duitse kogel in zijn been. Soms is de oorlog eng. Maar voor Frans Klein, een schooljongen uit de Belcrum in Breda, is het vooral een spannende tijd.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Rechtbank Breda opent condoleanceregister voor doodgeschoten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’
    PREMIUM

    Rechtbank Breda opent condolean­ce­re­gis­ter voor doodgescho­ten Derk Wiersum: ‘Aanslag heeft mij gesterkt als advocaat’

    BREDA - De plek is niet toevallig gekozen: onder het beeld van Vrouwe Justitia. ,,Of liever vóór het beeld van Justitia, wij staan voor rechtsbijstand en voor de rechtsstaat”, verklaart Lex Lensink, deken van de Orde van Advocaten de plaats van het condoleanceregister. ,,In de openbaarheid, in de publieke hal van het gerechtsgebouw, niet in een hoekje of in een advocatenkamer".

In samenwerking met indebuurt Breda