Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Opa uit Halsteren beticht van ontucht met kleindochter: drie maanden cel geëist

BREDA/HALSTEREN - ,,Ze heeft het verhaal verzonnen uit boosheid, omdat ik haar vriend geen geld wilde lenen", meent een 77-jarige man uit Halsteren, die door zijn kleindochter wordt beschuldigd van ontucht. Zij zegt dat hij haar kruis heeft betast, bij de borsten heeft gepakt en heeft gevraagd of hij haar geslachtsdelen mocht likken.

De dochter van zijn zoon kwam vaak bij haar opa en bleef regelmatig logeren. Zo ook op die maandag 13 augustus 2017. Hij zou het toen 19-jarige meisje 's avonds hebben voorgesteld om bij hem te slapen, omdat haar bed kraakte. Het oude ledikant kraakte inderdaad, bevestigt opa voor de Bredase rechtbank. Maar van de rest is niets waar, zegt hij. 

Op schoot zitten

De volgende dag zou het verder zijn gegaan. Op een emotioneel moment vroeg grootvader of ze even op zijn schoot wilde komen zitten. Volgens de aanklacht legde hij toen zijn hand op haar broek, ter hoogte van haar kruis, en vroeg hij 'of hij haar poesje mocht likken'. Ook zou hij haar bij de borsten hebben gepakt. 

Officier van justitie Karlijn Gimbrère vindt dat er voldoende ondersteunende verklaringen zijn. Zoals van de moeder van het meisje, haar vader en diens huidige partner. De aanklager vertelt dat de jonge vrouw nog steeds kampt met wantrouwen en posttraumatische stress. De officier neemt het de Halstenaar zeer kwalijk dat hij zijn overwicht heeft misbruikt en eist 3 maanden onvoorwaardelijk. Ze wijst er nog op dat de man twintig jaar geleden is veroordeeld tot zes maanden voor een poging tot ontucht met een minderjarige stiefdochter. Dat ontlokte zijn advocaat Harry Nieland de opmerking: ,,Dus..Eens een dief, altijd een dief?".

Wraak

De verdachte stelt dat zijn kleindochter op basis van dat vonnis haar verhaal heeft verzonnen. Uit wraak. Ze was boos omdat hij die dag geen 1.350 euro wilde lenen aan haar vriend, die dringend huur en borg moest betalen. Volgens zijn raadsman weigerde opa ditmaal als geldschieter op te treden: ,,Hij was al jaren filantroop, taxichauffeur, hotel-restaurant en bankier". De rechtbank bepaalt wie de waarheid spreekt op 21 juni.

In samenwerking met indebuurt Breda