Volledig scherm
© Thinkstock

Opa uit Breda vrijgesproken van misbruik

BREDA - De 56-jarige Bredanaar H.S. is vrijgesproken van ontucht met de kleinzoon van zijn vrouw. De rechtbank in Breda constateerde dat er onvoldoende bewijs is.

De man had wel bij de 13-jarige jongen in bed gelegen, vertelde hij, maar dat was alleen om hem te troosten, omdat hij bang was in het donker. Er was niets seksueels geweest, aldus de man. 

Volgens de jongen was hij in juli 2014 door S. afgetrokken, maar behalve het verhaal van de knul was er geen enkel ander bewijs. S. stuurde nog wel een Whatsapp-bericht dat leek op een bekentenis, maar dat ging ergens anders over, zei hij. 

De rechtbank stelde dat dat bericht weliswaar 'op z'n minst opmerkelijk', maar onvoldoende was voor het bewijs, omdat hij op Whatsapp ook ontkende ontucht te hebben gepleegd.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Leer kind op school om te gaan met emoties
    Geef uw mening

    Leer kind op school om te gaan met emoties

    Het leren omgaan met emoties zou een vast onderdeel moeten worden op scholen. De druk die veel opgroeiende kinderen vandaag de dag voelen, zorgt bij steeds meer van hen voor problemen. Een reden daarvoor is dat zij vaak niet weten om te gaan met de emoties die daarmee gepaard gaan. Dit kan leiden tot depressies en in het ergste geval (pogingen tot) zelfmoord. In 2017 pleegden bijna twee keer zoveel Nederlandse jongeren zelfmoord ten opzichte van het jaar daarvoor.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
8548 stemmen