Oosterhouters creëren elegante vormen in Bredase brasserie
BREDA - Zowel op het raam van het nieuwe Bredase brasserie At Noon als binnen op een vloerkleed prijken afbeeldingen van een ibis. "Die vogel pikt de beste schaal- en schelpdieren er uit. Hij gaat voor kwaliteit en dat willen wij ook uitstralen," zegt mede-eigenaar Peer Akkermans.
At Noon is dinsdag officieel geopend tegenover het nieuwe gerechtsgebouw op de hoek van de Stationslaan en de Belcrumweg.
De Oosterhouters Peer Akkermans en Brian Jacobs stappen daarmee zelf actief in de horeca. Met hun designstudio Peer & Jacobs ontwerpen ze al vaak interieurs voor horecazaken, zoals By Pascal en Troost & Leut in Oosterhout en (momenteel) Bistro Biarritz in Breda. "Nu zijn we onze eigen opdrachtgever en dat is wel heel bijzonder," aldus Jacobs.
Belcrum
"Ik kom oorspronkelijk zelf uit de Belcrum en mijn vader woonde er nog. Vorig jaar is hij plotseling overleden en de dagen erna kwam ik veel hier in de wijk," vertelt Akkermans. "Brian en ik liepen al langer rond met het idee een eigen restaurant te beginnen en toen we dit pand zagen, was het gevoel gelijk goed."
Het tweetal heeft twee ervaren horecamensen uit Zuid-Holland als compagnons: Marcel en Majanka Have. En met Henk Savelberg hebben ze een topkok aan zich verbonden. Savelberg heeft momenteel een sterrenrestaurant in Bangkok en heeft in verleden ook meerdere restaurants met een Michelin-ster gehad in Nederland. "Henk heeft de supervisie. De dagelijks leiding heeft een sous-chef," aldus Jacobs.
Fraai decor
Ontwerpers die een eigen restaurant beginnen, dat moet wel het ideale horeca-interieur opleveren? "Wij willen een fantastische omgeving creëren, waar je voor een bereikbare prijs kunt eten. Waarom mag je een broodje van zes euro niet in een fraai decor eten?," zegt Akkermans.
"Maar je kunt hier ook dineren en dan moet je echt het gevoel hebben een avondje weg te zijn," voegt Jacobs. "Je kunt hier vanaf dertig euro menu een samenstellen maar ook voor het dubbele," zegt Akkermans. "Wij denken niet in doelgroepen."
Horeca-trend
De kaart van At Noon (lunch en diner) kent klassieke en meer moderne gerechten. Dat geldt ook voor het interieur. "We gebruiken klassieke structuren en modische patronen. En veel elegante, ronde vormen, die weer aansluiten bij de vorm van het pand," aldus Jacobs.
Waar menig restaurant nog voor de industriële look gaat, is het tweetal daar juist 'allergisch voor'. Akkermans: "De nieuwe trend in de horeca is art deco, stoffen met patronen, mooie materialen. Het wordt weer meer intiem, klassiek en met een huiselijk gevoel."
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Ondanks kluunverbod toch kroegentocht in Rijsbergen: ‘Saamhorigheid, gezelligheid en lekker gezond bewegen’
RIJSBERGEN – Vanwege een ontbrekende vergunning ging de kluuntocht in Rijsbergen op het laatste moment niet door. Officieel dan, want een hoop mensen besloten zondag op eigen initiatief de lokale kroegen af te gaan.Rijsbergen -
Dertig tips over voortvluchtige Bredanaar ‘Bolle Jos’ na uitloven beloning 200.000 euro
BREDA - Bij de politie zijn dertig tips binnengekomen over de internationaal gezochte Jos Leijdekkers, ook wel bekend als Bolle Jos, nadat het Openbaar Ministerie een week eerder een beloning van 200.000 euro had uitgeloofd voor de gouden tip. Dat werd dinsdagavond bekendgemaakt in het programma Opsporing Verzocht.Breda -
PREMIUMGeld & Geluk
Stephanie en zoon Freek: ‘Zijn er 6000 euro per jaar op achteruit gegaan na zijn 18de verjaardag’
Om voor zoon Freek te zorgen, krijgt Stephanie een deel van zijn persoonsgebonden budget. Het geld dat hij met beleggen verdient, zet hij opzij. In deze Mezza-rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. -
Vermiste vrouw (89) uit Breda in goede gezondheid aangetroffen
BREDA - De politie was maandagavond op zoek naar de vermiste 89-jarige vrouw Breda. Zij is dementerend en woont in een woonzorgcentrum aan de Lovensdijkstraat, waar de vrouw voor het laatst werd gezien. In de nacht van maandag op dinsdag is ze in goede gezondheid weer aangetroffen.Breda -
indebuurt.nl
7 x oude beelden van snackbars in Breda
Van Cafetaria Schraven tot Frituur Christ: Breda heeft genoeg plekken voor een lekkere vette hap. Jaren geleden konden we een frietje ook waarderen. Geniet mee met deze oude foto’s!Breda
-
Donderdag open avond op alle mbo-locaties Curio
BREDA - Donderdagavond 23 maart zijn alle West-Brabantse mbo-locaties van Curio open. Studenten die zich voor 1 april aanmelden, zijn zeker van een plekje op de opleiding naar keuze.Breda -
-
-
column
Waarom deze trend op LinkedIn zo irritant is - en wat je beter kan doen
Psycholoog Thijs Launspach is psycholoog en stressexpert en auteur van het boek Fokking druk. Hij verwondert zich over het moderne werken en geeft elke week tips voor meer geluk en minder stress op je werk. Vandaag: humblebragging -
PREMIUMEnergie1
Sluit je nu een jaarcontract af, dan ben je ook komende winter verzekerd van hetzelfde tarief
Deze week maakte Essent bekend dat het weer jaarcontracten aanbiedt. Lange tijd was het door de onzekere energiemarkt niet mogelijk voor consumenten om vaste contracten af te sluiten. Is het verstandig om nu vast te zetten?
In samenwerking met indebuurt Breda
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer