Volledig scherm
PREMIUM
Pix4Profs-Ron Magielse-oosterhout restaurant by pascal. vlnr : paul ruiten (chef de partie), martijn struijk (sommelier) en eigenaar pascal ariens © Pix4Profs-Ron Magielse

Ook ’s middags is By Pascal een beleving

EETRECENSIEIn Oosterhout kookt Pascal Ariëns al jaren de sterren van de hemel. Sinds een half jaar doet hij dat ook ’s middags, want Restaurant By Pascal is nu ook open voor lunch.

Als je op de website van Restaurant By Pascal reserveert, boek je geen tafeltje, maar een ‘beleving’. Dat is een beetje een belegen term, maar de site bereid je in woord en beeld in elk geval voor op een culinaire verrassing. En het werkt, want we hebben er zin in als we op deze druilerige zondagmiddag naar Oosterhout rijden.

  1. Vrijwilligers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's
    PREMIUM

    Vrijwilli­gers geschokt door hoge rekeningen die fotografe uit Made stuurt voor 'gratis’ foto's

    Een fotografe werkt als vrijwilligster voor stichting STIWOT. De stichting beheert twee websites (stiwot.nl en tracesofwar.nl) met als taak het ‘vrij of zo goedkoop mogelijk verstrekken van informatie over de Tweede Wereldoorlog aan iedereen die daarin geïnteresseerd is’. Heemkundeclubs en andere organisaties gebruiken foto's van die sites voor hun eigen publicaties. De fotografe zet duizenden foto's van haarzelf op die site, om vervolgens aan clubs die deze foto’s gebruiken een rekening van honderden euro's te sturen. Paniek bij de clubs, want die hebben vaak nauwelijks geld.

In samenwerking met indebuurt Breda