Volledig scherm
Het pand van DC Klinieken. © Google Streetview

Ook maag- en darmonderzoeken in DC Klinieken Breda

BREDA - De vorig jaar geopende vestiging van DC Klinieken in Breda, gespecialiseerd in pijnbestrijding, breidt haar zorgaanbod uit. Vanaf half maart gaat de kliniek maag- en darmonderzoeken verrichten. Ook komt er in het pand in de Haagse Beemden een zogeheten Beweegplein, waar mensen met langdurige pijnklachten onder begeleiding kunnen trainen.

DC Klinieken is een keten van vijftien zelfstandige behandelcentra verspreid over het land. Elke centrum heeft een eigen zorgaanbod. Patiënten kunnen er onder meer terecht voor diagnostiek, radiologie, pijnbehandeling en dermatologie. 

Specialismen

Tot nog toe hield de Bredase vestiging zich alleen met pijnbestrijding bezig. “Maar onze intentie is om in alle klinieken zoveel mogelijk van onze huidige specialismen aan te bieden", aldus woordvoerster Wendy Lepelaar. “Vanaf maart kunnen mensen in Breda dus ook terecht voor maag- en darmonderzoeken. Ook ligt het in de bedoeling dat we korte termijn meedoen aan het Bevolkingsonderzoek darmkanker.” Of in de toekomst nog meer specialismen in Breda worden aangeboden, kan Lepelaar op dit moment niet zeggen.

Quote

Vanaf maart kunnen mensen in Breda dus ook terecht voor maag- en darmonder­zoe­ken.

Wendy Lepelaar, woordvoerster

Sneller

Waar in de reguliere ziekenhuizen de wachttijden voor maag- en darmonderzoek een fors aantal weken bedragen, kunnen patiënten bij DC veel sneller terecht, stelt Lepelaar. “Vooral in de opstartende periode kunnen we patiënten binnen een week helpen.”

Quote

Vooral in de opstarten­de periode kunnen we patiënten binnen een week helpen.

Wendy Lepelaar, woordvoerster

DC richt zich op ‘laagcomplexe zorg'. “Dat houdt in onderzoek en diagnostiek. We kunnen wel poliepjes verwijderen of weefsel afnemen, maar voor een vervolgonderzoek verwijzen we mensen door naar het ziekenhuis.”

Beweegplein

Integrale pijnzorg blijft de andere tak van sport in het pand aan de Hoge Mosten. “Dat betekent dat ook er ook andere disciplines bij de behandeling van een patiënt kunnen worden betrokken", zegt pijnarts Kenneth van Tilburg. “Denk aan psychologische zorg en fysiotherapie Een dergelijke aanpak verhoogt de kans op een succesvolle behandeling.”

Om die reden wordt het behandelcentrum volgende maand uitgebreid met een Beweegplein. Hier trainen mensen met langdurige pijnklachten onder begeleiding van een fysiotherapeut. Van Tilburg: “Vaak zijn dat mensen die het lastig vinden om zonder begeleiding goed te trainen.”

Vaker open

DC Klinieken ging vorig jaar van start met twee openingsdagen in de week. Dat werden er al vrij snel drie, op maandag, dinsdag en vrijdag. “Afhankelijk hoe het straks gaat lopen met de maag- en darmonderzoeken kan het zomaar zijn dat we nog vaker open zullen zijn", aldus Lepelaar.

 1. Voorwaardelijke celstraf voor relschopper Willem II, taakstraffen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voetbal’
  PREMIUM
  Update

  Voorwaarde­lij­ke celstraf voor relschop­per Willem II, taakstraf­fen voor vijf andere Tilburgse supporters: ‘Veel agressieve, verwarde personen bij het voet­bal’

  BREDA/TILBURG - Een Willem II-supporter krijgt twee maanden voorwaardelijke celstraf voor de zware rellen vorig jaar bij de derby NAC-Willem II. De Tilburger stookte volgens de politierechter in Breda andere supporters op en beledigde een agent. Vijf andere Willem II’ers krijgen een werkstraf, variërend van 150 tot 200 uur.

In samenwerking met indebuurt Breda

Poll

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

'NAC moet met trainer Ruud Brood doorgaan in de eerste divisie'

 • Eens (80%)
 • Oneens (20%)
7464 stemmen