Volledig scherm
PREMIUM
Piet Matheeuwsen heeft er voor gezorgd dat Breda in tien jaar op heel veel plaatsen AED's heeft hangen © Pix4Profs-Ron Magielse

Ook in zijn laatste levensfase blijft Piet Matheeuwsen strijden voor een ‘AED-proof’ Breda

BREDA - Vijf keer heeft Piet Matheeuwsen iemand met hartfalen gereanimeerd, onder wie zijn eigen zwager. Twee keer handmatig en drie keer met behulp van een AED (automatische externe defibrillator). “Dat is wel mooi dat ik dat heb kunnen doen, dat geeft veel voldoening”, aldus de 70-jarige Bredanaar.

Ook indirect heeft Matheeuwsen de nodige levens gered, want hij stond ruim tien jaar geleden aan de basis van het uitgebreide AED-netwerk dat Breda inmiddels heeft. Naar schatting overleven in Breda jaarlijks zo’n twintig mensen een hartstilstand mede dankzij een reanimatie via dat netwerk.

  1. Woning Ed Nijpels leeggeroofd tijdens vakantie: ‘Zo veel emotionele waarde bij verdwenen spullen’

    Woning Ed Nijpels leegge­roofd: ‘Ook cadeaus die ik heb gekregen bij mijn afscheid als burgemees­ter van Breda'

    Oud-politicus Ed Nijpels (69) is afgelopen weekend tijdens zijn vakantie in Italië opgeschrikt door tientallen appjes en belletjes. In zijn huis aan een gracht in Amsterdam bleek ingebroken. En goed ook. Tientallen spullen zijn weg, waaronder veel afscheidscadeaus en herinneringen uit zijn tijd als burgemeester van Breda en commissaris van de koningin in Friesland. ,,Ik hoop dat ze het troep vinden en het ergens weer opduikt.”

In samenwerking met indebuurt Breda