Vorig jaar was de optocht in Boemeldonck een vrolijke bedoening en bleef de regen achterwege.
Volledig scherm
Vorig jaar was de optocht in Boemeldonck een vrolijke bedoening en bleef de regen achterwege. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Ook grote optochten in Prinsenbeek en Bavel afgelast door het slechte weer

PRINSENBEEK/BAVEL - De organisaties in Boemeldonck en Baviaonenland hebben zaterdagavond besloten dat de grote optochten zondag niet doorgaan. 

,,De weersverwachtingen laten, naast veel regen, vooral erg harde windstoten zien. Juist omwille van de veiligheid voor bezoekers en deelnemers is dit trieste besluit genomen", laat de Beekse Algemene Karnavalsstichiting (BAK) in een bericht op haar site weten.

,,Het rijden van de optocht op maandag of dinsdag is, mede gelet op de weersverwachting, onmogelijk. De BAK heeft dit besluit met de A/B Clubs gedeeld, zij staan er volledig achter", meldt de Prinsenbeekse organisatie.

Bavel

Stichting De Baviaonen meldt op Facebook: ,,Met pijn in ons hart hebben wij als organisatie de beslissing moeten nemen onze Tocht der Tochten niet door te laten gaan. Veiligheid voor alles en we kunnen hier geen risico’s in nemen. De kinderoptocht gaat wel door en zal om 13.11 uur binnen bij de Huif plaats vinden.”

De organisatie gaat ‘alles op alles zetten om de optocht op zondag 15 maart alsnog door Baviaonenland te laten trekken’.

In samenwerking met indebuurt Breda