Volledig scherm
© Pix4Profs | Joris Knapen

Ook al staat poort Begijnhof Breda nog open, blijf er weg...

BREDA - Het Begijnhof in de Catharinastraat in Breda is voorlopig alleen nog maar toegankelijk voor de bewoners en mensen die een heel erg goede reden hebben om daar aanwezig te zijn. Verder is het hof voor iedereen gesloten.

In eerste instantie was het nog mogelijk om het Begijnhof op te wandelen, maar al snel kreeg een aantal bewoonsters het onprettige gevoel dat sommige bezoekers het niet zo nauw namen met de anderhalve meter afstand die mensen moeten aanhouden vanwege het corona-virus. ,,Daarom staat de poort vanaf nu alleen maar open voor mensen die echt iets op het Begijnhof te zoeken hebben’’, zegt beheerder Martin Rasenberg.

Eerder sloten het Begijnhofmuseum, het Poppenhuis Museum en de kerk al hun deuren.

Eigen terrein

De poort aan de Catharinastraat staat nog wel open, maar het bordje ‘stilteplaats’ is vervangen. Nu staat er de mededeling dat het Begijnhof tijdelijk is gesloten voor het publiek vanwege het corona-virus. Wie zich daar niet aan houdt, wordt weggestuurd. Dat kan, omdat het Begijnhof ‘eigen terrein’ is.

Poort helemaal sluiten is lastig

De poort helemaal sluiten is lastig, aldus Rasenberg in een brief aan de bewoners. ,,Op de eerste plaats omdat de poort dan voor post-, pakkettenbezorgers, maaltijdleveranciers, bezoekers van bewoners en tui, tuinmannen steeds weer open en dicht moet worden gedaan. Daardoor neemt het aantal contactmomenten bij de poort onverantwoord toe’’, aldus Rasenberg. ,,Bovendien zouden bewoonsters telkens bij het naar binnen en buiten lopen de poort zelf moeten openen en dichtdoen. Daardoor maken ze contact met de poort, waardoor ze een veel groter risico lopen om met het virus in aanraking te komen dan nu het geval is.’’

Alles over het coronavirus

Lees in ons dossier al hetnieuws, achtergronden en reportages over het coronavirus. 

In een continu liveblog houden we u op de hoogte overde laatste ontwikkelingen omtrent het coronavirus.    

In samenwerking met indebuurt Breda