Volledig scherm
Tijn bij de brievenbus met zijn vader. © 3FM

Ook actie voor de ouders van Tijn zit al dik boven het streefbedrag

BREDA - In navolging van het enorme bedrag dat de nagellakkende Tijn heeft binnengehaald voor Serious Request, hebben vrienden van Tijns ouders een actie op touw gezet voor de familie zelf. Ook voor de actie binnen Stichting semmy is het streefbedrag inmiddels ruimschoots overtroffen.

De strijd tegen de ziekte van hun zoontje is zwaar voor ouders Gerrit en Jolanda. Gerrit deed woensdag op manmoedige wijze zijn verhaal voor de camera's van 3FM, maar ook hij heeft het zelf flink voor de kiezen gehad, en nog, aldus de vrienden. Op de website van Dream or Donate, waar geld wordt ingezameld voor de familie van Tijn, wordt uitgelegd dat hij op de weg terug is van een burn-out en dat ook bij de bouw van hun nieuwe huis van alles is misgegaan.

Via de stichting Semmy, die vernoemd is naar een ander kindje dat is overleden aan hersenstamkanker en waar de ouders van Tijn zich bij hebben aangesloten, wordt geprobeerd geld binnen te halen voor het gezin zelf. Dat is duidelijk gelukt. Streefbedrag was 30.000 euro binnen te halen voor de familie, maar de teller staat hier ook al op dik 73.000 euro.

Klik hier voor meer informatie of een donatie voor de ouders van Tijn via Stichting Semmy.

De nagellak-actie van Tijn zelf heeft al meer dan driekwart miljoen euro opgehaald.

In samenwerking met indebuurt Breda