Volledig scherm
PREMIUM
Breda - Pix4Profs/René Schotanus. Kees van Gammeren in het trappenhuis van het OLV in Breda. © Pix4Profs/René Schotanus

Onverstoorbare onderwijzer (75) op het OLV: ‘In mijn lessen is het echt geen ‘opa vertelt’’

BREDA - Docent Kees van Gammeren ging in 2007 met pensioen, maar staat nog altijd voor de klas, op het OLV in Breda. Morgen wordt hij 75 jaar. ,,Ik heb nog nooit een leerling gehad die zei: ‘Zo’n ouwe man voor de klas, dat kan toch niet’.”

Vraag Kees van Gammeren het verschil tussen de leerlingen van nu en die van een halve eeuw geleden en hij antwoordt: ,,Ik heb altijd dezelfde klas voor me gehad. In mijn ogen zijn de leerlingen niet veranderd. Het gros wil gewoon zijn best doen en goede cijfers halen. Nooit zal ik spreken over ‘de jeugd van tegenwoordig’.”

 1. Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinautomaat opvissen

  Politie met breekijzer voor Rabobank in Breda, man mag gevallen pasje niet zelf onder pinauto­maat opvissen

  BREDA - Een opmerkelijke situatie vrijdagmiddag voor de Rabobank in Breda, waarbij de politie met een schep en breekijzer voor de pinautomaat stond. Wat was er gebeurd? Een man liet bij het pinnen zijn pasje onder de rand van de pinautomaat aan het Kloosterplein vallen, maar mocht zelf niet aan de tegels van de bank zitten. Meerdere agenten, gewapend met een breekijzer, kwamen hem te hulp.
 2. Reddingsplan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkheden: ‘Maar het is complex’
  PREMIUM

  Reddings­plan VV Advendo, wethouder ziet mogelijkhe­den: ‘Maar het is complex’

  BREDA - Wethouder Daan Quaars (VVD, sport) trekt alles uit de kast om in ieder geval één voetbalcub te behouden voor de wijk Hoge Vucht in Breda-Noord. Hij ziet mogelijkheden: ,,Maar het loket makkelijke oplossingen is gesloten. Het is een complex probleem. Er zit energie in de wijk, maar we zijn er nog niet uit”, aldus Quaars donderdagavond tijdens het vervolgdebat over de toekomst van de Hoge Vucht.

In samenwerking met indebuurt Breda