Volledig scherm
Rien de Koning (links) en Gino Heeren. © Politie

'Ontvoering bij autobedrijf Breda heeft te maken met openstaande schuld'

BREDA/SPRUNDEL - De politie is met man en macht op zoek naar twee mannen die dinsdagmorgen zijn ontvoerd uit het garagebedrijf René de Koning aan de Aardenhoek in Breda. Het heeft er alle schijn van dat het gaat om een kidnap in het crimele circuit.

De slachtoffers zijn Gino Heeren (18) uit Sprundel en Rien de Koning (42) uit Schoondijke in Zeeland, beiden werknemers van het bedrijf en familie van elkaar.

Zoon van drugscrimineel
Heeren is de zoon van een bekende drugscrimineel uit de gemeente Rucphen, C.R., en schoonzoon van de eigenaar van het garagebedrijf, aldus bekenden. Ook de andere ontvoerde man is volgens bronnen uit zijn woonplaats vaker in aanraking geweest met justitie in verband met drugszaken. Volgens de politie valt dat nogal mee. "Eén van hen heeft een blanco strafblad", vertelt politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage. "De ander heeft slechts één aantekening dus ook hem kun je moeilijk een bekende van ons noemen.

Openstaande schuld
Bronnen uit het criminele circuit in de gemeente Rucphen denken dat het tweetal is ontvoerd in verband met een openstaande schuld. De politie doet daarover geen enkele uitspraak.

Dertig rechercheurs
De recherche is volgens woordvoerder Willem-Jan Uytdehage met ruim dertig mensen bezig om de zaak op te lossen. Er is een Team Grootschalig Onderzoek samengesteld. Ze hoopt op tips om meer te weten te komen over de onbekende daders en de verblijfplaats van de mannen.

Volledig scherm
© Politie
Volledig scherm
© @politie

In samenwerking met indebuurt Breda