Volledig scherm
Onrust bij inbeslagname van twee caravans in Breda © Perry Roovers / MaRic Media

Onrust bij inbeslagname van twee caravans in Breda

BREDA - De gemoederen liepen vrijdagmiddag hoog op de Savornin Lohmanstraat in Breda bij een inbeslagname van twee caravans. Een van de eigenaren is daarbij aangehouden. 

Eerder deze was Orde en Handhaving langs geweest bij de eigenaren van de caravans om te laten weten dat deze niet mochten staan waar ze stonden. De kampeerwagens zijn daarna niet verplaatst en daarom werden deze vandaag in beslag genomen. 

De eigenaren waren het niet eens met de ingreep en verzetten zich ertegen. Daarbij is een van hen aangehouden. De andere man werd door politie in het gareel gehouden. De caravans werden afgesleept door de bergers. Volgens de bezitter van de caravans waren ze van plan morgen met de kampeerwagens op vakantie te gaan. 

De actie trok veel bekijks van buurtbewoners. 

Volledig scherm
Onrust bij inbeslagname van twee caravans in Breda © Perry Roovers / MaRic Media
  1. Laaggeletterden nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’
    PREMIUM

    Laaggelet­ter­den nemen BN DeStem onder de loep: ‘Best moeilijk’

    BREDA - Voor de meeste mensen is lezen en schrijven net zo vanzelfsprekend als ademhalen. Toch leven er in Nederland zo’n 2,5 miljoen laaggeletterden. Voor deze mensen is het invullen van een simpel formulier soms extreem moeilijk. Om hier wat aan te doen is er nu het Taalpanel Breda. Deze groep ex-laaggeletterde ervaringsdeskundigen keuren teksten op leesbaarheid. Om te testen hoe ze dat precies doen nam het panel een tekst onder de loep van BN De Stem.

In samenwerking met indebuurt Breda