Politie stockfoto
Volledig scherm
Politie stockfoto © anp

‘Onnodig hard geweld’ bij overval in Ulvenhout

ULVENHOUT - Bij de woningoverval aan de Dorpstraat in Ulvenhout is ‘onnodig hard geweld’ gebruikt. Dat zegt woordvoerder Eric Passchier van de politie Zeeland-West-Brabant. 

“Dit is zeer ernstige overval. Het slachtoffer is onnodig hard in het gezicht geslagen en zwaargewond in het ziekenhuis opgenomen. Ongelooflijk dat de daders op een dergelijke manier hebben geopereerd. Het had veel slechter kunnen aflopen. En dat terwijl ze konden weten dat de buit nooit groot kon zijn. Dat is bij een woningoveral eigenlijk altijd zo”, zegt hij.

Buit

De daders zouden een onbekend geldbedrag hebben meegenomen. Of er nog andere spullen zijn meegenomen, kan de politie niet zeggen. Volgens Passchier zet de politie alle zeilen bij om de overval op te lossen. “We zijn dringend op zoek naar getuigen en eventuele camerabeelden. Die moeten er zijn. Dat kan niet anders. Het is voor ons van het grootste belang om ze snel te hebben.”

De overval vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag rond de klok 00.30 uur. Twee gemaskerde mannen drongen de woning, enigszins geïsoleerd gelegen aan de rand van het dorp tussen Ulvenhout en Breda, binnen en mishandelden de bewoners. Ze stalen een auto van het terrein en vluchtten vervolgens naar Gilze. Daar trof de politie rond 02.00 uur de auto aan de Herderweg uitgebrand aan.

Verkenning

De politie houdt er rekening mee dat de daders de omgeving van de woning in een eerder stadium verkend hebben. “We kunnen het ons voorstellen dat omwonenden iets verdachts hebben gezien. Is het niet in Ulvenhout, dan misschien in Gilze. Daar zijn de daders mogelijk in een andere auto verder gevlucht.”

Veel omwonden van het slachtoffer vernamen het nieuws uit de media. Volgens Dick Zock van het buurtpreventieteam Ulvenhout-Boven gaat het voor de wijk om een uitzonderlijk incident. 

“Er vinden wel pogingen tot inbraak plaats, maar slechts een paar keer per jaar slagen de inbrekers erin om binnen te komen. De meeste mensen hier hebben hun hang- en sluitwerk wel op orde. Een woningoverval kan ik mij niet herinneren.”

Aan de andere kant van Ulvenhout werd enkele maanden geleden overigens wél een overval op een woning gepleegd. Daarbij werd een echtpaar in de slaap overvallen en beroofd. 

In samenwerking met indebuurt Breda