Volledig scherm
Een dosis heroïne met toebehoren. © Lex van Lieshout/ANP

'Ongelofelijk veel' heroïne op parkeerterrein IKEA Breda: eis 15 maanden celstraf

BREDA - De 25-jarige Rotterdammer N. P. hoorde donderdag in de rechtbank in Breda een celstraf van vijftien maanden tegen zich eisen. Volgens officier van justitie Teuntje Gudde verkocht hij vorig jaar ruim een kilo heroïne aan twee Belgen.

De man zelf ontkent dat. De deal vond 7 september vorig jaar plaats op het parkeerterrein van IKEA op de woonboulevard in Breda. Twee Belgen kochten daar 1.185 gram heroïne en werden nog diezelfde avond aangehouden bij een controle op de A16. Het tweetal is inmiddels veroordeeld tot zes en zeven maanden, maar gaf tijdens een verhoor informatie over de auto van de verkoper.

Uit politieonderzoek bleek dat de betreffende auto - een huurauto - op naam van de Rotterdammer stond. Hij zou de auto voor een kennis hebben gehuurd. Wie dat is? ,,Dat zeg ik liever niet, want ik wil andere mensen niet in de problemen brengen'', zei hij tegen de rechter. Volgens Gudde is het verhaal van de Rotterdammer ongeloofwaardig. ,,Hij heeft dit verhaal niet eerder verteld, terwijl hij daar heel veel kansen voor kreeg.''

Omdat de man al eerder is veroordeeld in drugszaken en het nu om 'een ongelofelijk grote hoeveelheid heroïne' gaat, eist ze een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijftien maanden. Ook moet de man de 14.000 euro die de Belgen voor de drugs dokten, terugbetalen.

Advocaat Lodewijk Rinsma wil dat de man wordt vrijgesproken. ,,Hij heeft de feiten altijd ontkend en het bewijs ontbreekt."

Uitspraak 26 januari.

  1. Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    Redders van man op scootmobiel bedankt door politie: 'Hij kwam nog net met z'n hoofd boven het water uit'

    PRINSENBEEK - Ria (67) en Ton (66) Naber uit Prinsenbeek kregen donderdagochtend bezoek van wijkagent Erik Jan Bosma. Een vrolijk bloemetje van de politie vond hij wel op zijn plaats, als dank voor de kordate reddingsactie woensdag aan de Polderweg. Door snel handelen van het echtpaar kon een 96-jarige dorpsgenoot met een scootmobiel net op tijd uit een diepe sloot vol water worden gered.

In samenwerking met indebuurt Breda