Onduidelijkheid over doorgaan crematies in Breda na problemen bij ovens

Video + UpdateBREDA - De brandweer heeft besloten dat er vooralsnog niet meer gecremeerd mag worden in het Zuylen Uitvaartverzorgingscentrum aan de Tuinzigtlaan in Breda. Door een verstopping tussen de ovens en het schoorsteen sloeg de rook terug het gebouw in. Maandagochtend wordt duidelijk of de crematies daar weer door kunnen gaan. 

Volgens de woordvoerster van het crematorium wordt er maandagochtend om 07.30 uur door monteurs gekeken of de ovens en het afvoersysteem weer op orde zijn. ,,Daar gaan we vooralsnog wel vanuit. Mocht het nu zo zijn dat we toch niet kunnen cremeren, dan zullen we uitwijken naar Tilburg, Bergen op Zoom of Roosendaal. Daar hebben we al contact mee gehad. De ceremonies vinden dan uiteraard wel gewoon bij ons plaats.”

Zaterdag

Zaterdagmiddag kwam de eerste brandmelding vanuit het uitvaartcentrum. De brandweer heeft toen onderzoek gedaan, maar kon niks vinden. Aan het begin van de avond kwamen er  zwarte rookwolken uit het dak. Door de rook leek het net of er brand was in het gebouw. 

Ditmaal trof de brandweer blokkade aan het afvoersysteem van het crematorium, waardoor de rook in het gebouw bleef hangen en door het dak naar buiten kwam. Voordat er weer gecremeerd mag worden, moet de installatie eerst door een monteur nagekeken worden. 

Brand

In december vorig jaar brak er een brand uit in het uitvaartcentrum aan de Tuinzigtlaan. Daarbij werd vooral de aula van het centrum getroffen. Deze is inmiddels verbouwd en weer geopend. 

Volledig scherm
Zwarte rook uit crematorium aan Tuinzigtlaan Breda © Perry Roovers | MaRic Media
Volledig scherm
Zwarte rook uit crematorium aan Tuinzigtlaan Breda © Perry Roovers | MaRic Media

In samenwerking met indebuurt Breda