De Marialaan in Breda.
Volledig scherm
De Marialaan in Breda. © Google Maps/BN DeStem

Onderzoek naar verkeer op kruisingen Marialaan in Breda-Zuid

BREDA - In verband met toekomstig groot onderhoud gaat de gemeente Breda onderzoeken of er verkeerskundige en ruimtelijke verbeteringen mogelijk zijn op de kruispunten van de Marialaan met de Allerheiligenweg en de Jorisstraat.

Voordat zo’n besluit kan worden genomen willen burgemeester en wethouders dat er eerst duidelijkheid komt over de verkeersstromen in dit deel van Breda-Zuid. Daarom heeft het bedrijf Mobycon de opdracht gekregen om verkeerstellingen uit te voeren op deze twee kruispunten.

Privacy niet in het geding

Bij hun onderzoek bekijken de onderzoekers de verkeersstromen gedurende enkele dagen met camera’s. Dit zijn lage resolutie camera’s die alleen tellen. Gezichten en kentekens zijn niet herkenbaar, dus de privacy van passanten komt niet in het geding, aldus het college. De beelden worden verwijderd wanneer de onderzoekers klaar zijn met hun werk.

Het is niet voor het eerst dat zo’n verkeersonderzoek plaats vindt in Breda. Eerder is dat ook gedaan bij de Graaf Hendrik III Laan. De camera’s hangen van 13 tot 28 maart bij de kruisingen van de Marialaan.

In samenwerking met indebuurt Breda