(Ondertussen op...) de Grote Markt

Nog maar amper bekomen van het Glazen Huis op de Grote Markt in Breda, dient de volgende attractie in ons stadshart zich alweer aan: een gigantische roze drol, genaamd mr. Poopie!

De liefst zeven meter hoge, opblaasbare bolus vormt dé blikvanger tijdens de Cultuurnacht op vrijdag 27 januari. De ‘nacht’ begint om 19.00 uur. Voor wie het aandurft, de drol is al vanaf 17.00 uur gratis te bezoeken.

Ja, u leest het goed, de mogelijkheid bestaat om deze drol aan de binnenkant te bezichtigen, waar de bezoekers een verrassing wacht….

Mr. Poopie is een project van Hungry Castle, een in Barcelona gevestigd kunstenaarsduo, dat wereldwijd bekendheid geniet. Hun doel is om het internet op een ludieke wijze naar de echte wereld te brengen. Onder meer met deze goedlachse opblaasdrol, die bekend is als emoji en populair is op sociale media. Andere in het oog springende werken van Hungry Castle zijn een opblaasbaar Lionel Richie-hoofd en ‘Nicolas Cage in a Cage’.

Voorafgaand aan de Cultuurnacht 2017 houdt Hungry Castle op donderdag 26 januari vanaf 20.00 uur een presentatie in bedrijfscentrum De Watermaker aan de Hoornwerkstraat over hun werk. De entree bedraagt 5 euro.

De Cultuurnacht kent dit jaar 55 deelnemers, die op 50 verschillende locaties een beeld geven van het culturele aanbod in Breda. Of, om in stijl te blijven, Breda op 27 januari een cultureel poepie zullen laten ruiken. Op diverse plekken in de stad zijn vervolgens ook nog afterparty’s gepland. 

Meer informatie:

www.gdfb.nl

www.cultuurnachtbreda.nl

In samenwerking met indebuurt Breda