Volledig scherm
PREMIUM
De Asterdplas in Breda. © Nicole Roelands

Omwonenden Asterdplas willen festival Duikboot zaterdag tegenhouden

BREDA - Een groep omwonenden van de Asterdplas in Breda probeert via een kort geding een stokje te steken voor het Duikbootfestival dat daar zaterdag wordt gehouden. De rechter besluit woensdag of de gemeente haar huiswerk goed heeft gedaan bij het afgeven van de vergunning.

Volgens de omwonenden heeft de gemeente er een potje van gemaakt. Zo zou er geen rekening gehouden zijn met broedende vogels en vleermuizen in het naastgelegen natuurgebied, is er veel geluidsoverlast voor omwonenden en wordt het evenemententerrein kapot gereden waardoor het maandenlang niet bruikbaar is voor recreatie. 

  1. Landeigenaar Herenboerderij Goedentijd in Alphen wil snel duidelijkheid: ‘Een oplossing voor agrarische panden’

    Landeige­naar Herenboer­de­rij Goedentijd in Alphen wil snel duidelijk­heid: ‘Een oplossing voor agrarische panden’

    ALPHEN - Zo'n 150 potentiële kandidaten voor de nieuw op te richten Coöperatie ‘Herenboerderij Goedentijd’ meldden zich zaterdagmiddag op de Alphense boerderij. Na de succesvolle start van andere Herenboerderijen, onder meer in Boxtel, wordt er hard gewerkt aan locatie Alphen. In de presentatie werd wel benadrukt dat er haast moet worden gemaakt; de landeigenaar wil eind van dit jaar duidelijkheid over de toekomst van het bedrijf.

In samenwerking met indebuurt Breda