Volledig scherm
Olaf Douwes Dekker op archiefbeeld. © Johan Van Gurp/BN DeStem

Olaf Douwes Dekker (77) overleden

BREDA – Op 77-jarige leeftijd is maandagochtend Olaf Douwes Dekker overleden. De familie maakt het overlijden van de voormalig politicus en stadsdichter van Breda bekend. 

Dekker werd geboren in Bandung in toenmalig Nederlands-Indië geboren en keerde na in diverse Japanse interneringskampen de oorlog te hebben doorgebracht met zijn familie naar Nederland.

Van 2005 tot 2008 was Dekker de eerste stadsdichter van de stad Breda. Na die tijd publiceerde hij nog gedichtenbundels, de laatste (Levenslang) zo recent als vorig jaar.  

Dekker was niet de enige auteur in de familie: Eduard Douwes Dekker, die bekend werd als Multatuli, was familie van hem. "Ik had meteen een pseudoniem moeten nemen", zei Olaf Douwes Dekker toen hij op latere leeftijd begon te schrijven. 

Voor de VVD zat hij gedurende twee raadsperioden in de gemeenteraad van Breda. 

De uitvaartdienst is komende vrijdag om 15.00 uur in crematorium Zuylen.

  1. Weduwe Breda wier auto verloren ging na brandstichting: ‘Ze hebben me mijn benen afgenomen’
    PREMIUM

    Weduwe Breda wier auto verloren ging na brandstich­ting: ‘Ze hebben me mijn benen afgenomen’

    BREDA - Twee auto's gingen afgelopen woensdag- op donderdagnacht rond 03.40 uur in vlammen op aan de Jacob Edelstraat in Breda. Amper anderhalve week nadat er op precies dezelfde plek óók twee auto's uitbrandden, óók rond dezelfde tijd. Ging de politie aanvankelijk, volgens buurtbewoners, nog uit van een spontaan ontstane autobrand, nu lijkt brandstichting zo goed als zeker vast te staan.

In samenwerking met indebuurt Breda

poll

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

'Als NAC zaterdag niet wint van FC Groningen kan het handhaving vergeten'

  • Eens (87%)
  • Oneens (13%)
3108 stemmen