Bemiddelaar Annette Hillen en coördinatoren Anoek Beekhuizen en Lucette Kolkman van Samen Uit Elkaar, een Bredaas project waar wordt bemiddeld tussen ouders die gaan scheiden en waar dit niet soepel verloopt.
Volledig scherm
PREMIUM
Bemiddelaar Annette Hillen en coördinatoren Anoek Beekhuizen en Lucette Kolkman van Samen Uit Elkaar, een Bredaas project waar wordt bemiddeld tussen ouders die gaan scheiden en waar dit niet soepel verloopt. © Pix4Profs/Joyce van Belkom

Of een scheiding nu wel of niet soepel verloopt, ieder kind heeft er last van: zij willen dat voorkomen

BREDA - Vaak zijn mensen van mening dat hun eigen scheiding wel meevalt. Maar of het nu wel of niet soepel verloopt, ieder kind heeft last van een scheiding. In Breda gaan vrijwilligers belangeloos in gesprek met (ex-)partners om problemen bij kinderen te voorkomen. 

  1. In het buitengebied geldt het recht van de sterkste: waarom Fiona alleen een huis mag bouwen, als ze veel geld heeft
    PREMIUM

    In het buitenge­bied geldt het recht van de sterkste: waarom Fiona alleen een huis mag bouwen, als ze veel geld heeft

    Het moest de redding worden van het Brabantse platteland: de Ruimte voor Ruimte-regeling. Leegstaande stallen slopen en de kosten terugverdienen met bouwtitels voor riante villa’s. 22 jaar later heeft Brabant de miljoenen nog altijd niet terugverdiend en buigt de hoogste rechter zich over de vraag: Is er eigenlijk wel een stal gesloopt in ruil voor die grote woningen?

In samenwerking met indebuurt Breda