Volledig scherm
PREMIUM
© Paul Verlinden

Nu kan Paul Depla de politiepet wel afzetten

COLUMNJe kunt veel van het nieuwe Bredase college zeggen, maar niet dat het een club van oude, grijze mannen is. Van de zes kandidaat-wethouders zijn er drie vrouw. De drie mannelijke genomineerden zijn de veertig nog niet eens gepasseerd, terwijl burgemeester Paul Depla alleen bij de bakkebaarden wat grijstinten heeft.

Naar mijn weten heeft Breda nog nooit zoveel vrouwelijke wethouders gehad. En de drie dames (Greetje Bos, Marianne de Bie, Miriam Haagh) zijn gemiddeld ook nog eens tien jaar ouder dan hun mannelijke collega's (Boaz Adank, Daan Quaars en Paul de Beer). Dat worden interessante collegevergaderingen: wijze vrouwen versus jonge haantjes.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kerstmarkt Betoverend Breda geopend

    Kerstmarkt Betoverend Breda geopend

    BREDA - Het werd al weken groots aangekondigd, en vrijdagavond ging het dan echt van start: Betoverend Breda. De Kerstmarkt die meer beleving moet bieden dan eerdere edities speelt zich af rond de Kerstboom op de Grote Markt, waar het Bredase mannetje Careltje alle dagen zijn sprookje vertelt. Careltje moet een soort oer-Bredanaar voorstellen, die al honderden jaren onder de Grote Markt woont. Speciaal voor Betoverend Breda is hij tot en met 6 januari, zolang duurt het evenement, bovengronds te vinden.

In samenwerking met indebuurt Breda