Volledig scherm
De BMW wordt weer uit het water getakeld. © MaRicMedia / Tom van der Put

Nu is het vuur zéker uit: Bredase BMW week na brand uit waterbak gehaald

BREDA - De BMW die vorige week woensdag in brand vloog bij een dealer aan de Huifakkerstraat in Breda, is deze woensdag weer op het droge gezet. De brand wilde maar niet uit. Ten einde raad zette de brandweer de wagen daarom vorige week in een container vol water.

Volledig scherm
De nog rokende auto werd vorige week in een container met water gezet. © MaRicMedia/Perry Roovers

Aanvankelijk zou hij daar maar 24 uur in hoeven, maar toen de brandweer hem er weer uit wilde halen, borrelde er nog iets. Reden om de wagen nog langer in het water te laten staan. Dat het uiteindelijk een week duurde had vooral te maken met de wens van de dealer zelf: BMW wil onderzoeken hoe de auto in brand kon vliegen. 

De brand woedde in een accu. Door de extreme hitte ontbrandden accucellen spontaan, cel voor cel. Dat zorgde ervoor dat het vuur steeds weer oplaaide. Pas onder water was de temperatuur zo laag dat de accu's konden afkoelen. 

Giftige stoffen

De mensen die helpen bij het op het droge takelen van de BMW dragen beschermende kleren. De giftige stoffen uit de accu zijn het bluswater ingelopen, waardoor aanraking met het water gevaarlijk kan zijn. Een gespecialiseerd bedrijf voert het water netjes af. 

Voor de brandweer maakte het niet veel uit dat de container een week lang bezet werd door de elektrische auto. De waterbak wordt voornamelijk gebruikt voor natuurbranden. 

Volledig scherm
De auto in de waterbak. © MaRicMedia / Tom van der Put

Beelden van de dag van de brand:

In samenwerking met indebuurt Breda